NOVI KORONA PRESEK U SRBIJI: Brojke su strašne, KAO I KONOV KOEFICIJENT!
Foto: Profimedia

NOVO!

NOVI KORONA PRESEK U SRBIJI: Brojke su strašne, KAO I KONOV KOEFICIJENT!

Ovo je presek najnovijih informacija o korona virusu u Srbiji, dana 1. novembra u 15 časova

Objavljeno:

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 6.539 osoba, od čega je pozitivno 1.449 osoba. Nažalost, preminulo je još 6 osoba, isto koliko i juče.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u zdravstvenim ustanovama u Srbiji nalazi se 52 pacijenta. Pre samo nedelju dana taj broj je iznosio nešto više od 25.

Takozvani Konov koeficijent danas iznosi rekordnih 22,16 odsto!

Podsetimo, crni korona niz u Srbij nastavljen je i juče, kada je oboren rekord od 1.817 novozaraženih za 24 časa od testirane 9.531 osobe. Juče je od korone za dan preminulo još 6 osoba, a na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom Srbiji nalazio se 51 pacijent. Dan za nama obeležio je i još jedan rekord, naime, takozvni Konovo koeficijent, odnosno broj zaraženih u odnosu na broj testiranih iznosio je čak 19 odsto!

Proteklih dana došlo je do naglog skoka broja obolelih od virusa korona, a kako je istakao epidemiolog dr Predrag Kon, očekuje se da će broj zaraženih korona virusom nastaviti da raste narednih desetak dana i mogao bi da dostigne više od 2.000 novoobolelih dnevno, a da će broj preminulih od Kovida-19 postati dvocifren. Dr Kon se zalaže za uvođenje jedme mere a to je "zabrana kontakata".

Jutros je o epidemiološkoj sitaciji govorio i imunolog dr Srđa Janković, koji je takođe rekao da je za jednu meru, a to je smanjenje maksimlanog dozvoljenog broja ljudi na okupljanjima sa 30.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.