Srbi, pazite se nove prevare! Dali su mi dva zlatna prstena, a gorko sam zažalio! (FOTO)
Foto: Fonet

prevaranti sa granice

Srbi, pazite se nove prevare! Dali su mi dva zlatna prstena, a gorko sam zažalio! (FOTO)

- Zlatar mi je objasnio da je ovo klasična i uobičajena prevara, da je u pitanju običan metal premazan zlatnom bojom - priča prevareni čovek.
Objavljeno:

Jedan sugrađanin javio nam se da upozori na prevaru koju je doživeo na jednom graničnom prelazu tokom avgusta. Naime, njemu su dok je čekao u automobilu prišli strani državljani za koje misli da su Turci.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Jedva smo se sporazumeli, ali sam shvatio da su ostali bez para i goriva. Shvatio sam da mi traže pare i skidali su nakit sa sebe da mi ga prodaju. Dali su mi dva "zlatna" prstena i narukvicu, i govorili da platim koliko mislim da treba - priča nam prevareni građanin.

On je donekle sumnjao da je u pitanju prevara, ali misao da za male pare može dobiti zlatne komade nakita, i to tri, prevarila ga je da im da 20 evra i 900 dinara, koliko je, "sitno", imao u novčaniku.

foto: čitalac Espresa

- Pomislio sam, možda su stvarno u nevolji.

No, kada je došao do prvog grada u Srbiji, posetio je jednu zlataru u kojoj je doživeo očekivano, neprijatno iznenađenje.

O njemu pišu Srbi na Fejsbuku: Presreće ljude kod Bubanj Potoka, a na tužnu priču će vas odrati!

- Zlatar mi je objasnio da je ovo klasična i uobičajena prevara, da je u pitanju običan metal premazan zlatnom bojom, i da se ovakvi komadi nakita u Rumuniji kupuju za 1 evro.

U želji da i drugi građani ne budu nasamareni, kaže da želi da se za ovu priču čuje, ali i žali što će nas ovo dovesti da ne pomažemo ni onima koji su stvarno u nevolji.

(A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.