ZBOG NJEGA U CRNU GODU DOLAZE HRIŠĆANI IZ CELOG SVETA! Evo šta su AMFILOHIJEVI rođaci i najbliži rekli O NJEMU!
Mitropolit Amfilohije, Foto: Print Screen Youtube

mitropolit amfilohije

ZBOG NJEGA U CRNU GODU DOLAZE HRIŠĆANI IZ CELOG SVETA! Evo šta su AMFILOHIJEVI rođaci i najbliži rekli O NJEMU!

I doslovno, 27 godina njegove propovedi pretvorilo je Crnu Goru u kraj u koji dolazi hiljade hrišćana iz celog sveta.

Objavljeno:

Mitropolit Amfilohije, jutros je preminuo nakon velike borbe, što je zavilo celu Crnu Goru u crno. O njegovom životu se zna dosta, ali ukoliko želite da vidite ko je zapravo bio Amfilohije pogledajte ovaj film.

Film od Mitropolitu crnogorsko-primorskom, Amfilohiju zove se "Dostojan". Od 1991. godine Amfilohije je Mitropolit, kako se navodi u ovom filmu, koji je deo ciklusa "Propovjednici". Film počinje Amfilohijevim govorom

- Crkve i manastiri u pustoši, praktično bez sveštenstva, čitave generacije zatrovane propagandom su izgubile svoj religijski i nacionalni identitet. Bilo je potrebno početi iznova – oživljavati crkve i manastire, podučavati sveštenstvo, vraćati ljude Bogu. I doslovno, 27 godina njegove propovedi pretvorilo je Crnu Goru u kraj u koji dolazi hiljade hrišćana iz celog sveta“, ovim rečima počinje emisija.

U filmu učetvuju mnogi predstavnici pravoslavne crkve, koji govore o Amfilohiju, kao i o njegovim uspesima tokom života. U filmu su: mitropolitov rođak Jovan Radović, jerej Anđelko Boričić, novinar Svetlana Luganska, jeromonah Sergej – ekonom manastira Ostrog, stariji brat mitropolita Vučina Radović, protojerej Momčilo Krivokapić, jeromonah Justin (Mrenović), protojerej-stavrofor Obren Jovanović, rođaka mitropolita Anastasija Radović, novinar Marija Živković, potomak kraljevske loze Đorđe Petrović Njegoš, bivši gradonačelnik Cetinja Jovan Markuš, i predsednik Crkvene opštine Cetinje Rajko Radusinović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.