Neki smatraju da je to gubljenje vremena: Igranje igrica: da ili ne?
Video Igrice, Foto: Foto Promo

Stereotip ili ne

Neki smatraju da je to gubljenje vremena: Igranje igrica: da ili ne?

Kompleksnije igrice zahtevaju aktiviranje kognitivnih sposobnosti pa tako deca ali i odrasli povećavaju sposobnost učenja i donošenja odluka

Objavljeno:

Postoje različita mišljenja na temu video igrica. Neki smatraju da je to gubljenje vremena, dok drugi kažu da su igrice dobra stvar u odrastanju dece, ali i koristan deo svakodnevice odraslih. Brojna istraživanja su pokazala da su neki od benefita igranja video igrica smanjenje asocijalnog, lakše donošenje odluka, povećanje sposobnosti učenja, poboljšavanje refleksa kao i razvijanje mašte.

Stereotip je da su gejmeri asocijalni, što je zapravo velika neistina jer su ljubitelji igara timski igrači i vrlo rado sa drugima dele svoja iskustva, te su zbog toga spremni da upoznaju nove ljude.

Kompleksnije igrice zahtevaju aktiviranje kognitivnih sposobnosti pa tako deca ali i odrasli povećavaju sposobnost učenja i donošenja odluka.

Takođe, video igrice su veoma često osmišljene tako da imaju prepreke za koje je potrebno uložiti dodatni napor ili brzu reakciju, te se na taj način razvijaju refleksi. Naravno, kod izbora igrica treba voditi računa da spadaju u kategoriju koje mogu biti korisne igračima.

Ako ste za jednu takvu igricu, predlažemo vam „Ultra Jungle Run“. Pridružite se Tigru koji treba uspešno da savlada sve prepreke u džungli i sakupi što više energije, a oni koji budu najuspešniji mogu osvojiti i vredne dnevne i nedelje nagrade. Neke od njih su PS4, pametni sat, zvučnik, slušalice, Ultra Energy poklon paket i mnoge druge vredne nagrade. Više detalja saznajte na https://ultrachallenge.rs/ ili u Viber pretrazi ukucajte i pridružite se.

foto: Foto Promo

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.