SREĆAN PUT DRUGARICE, ČUVAJ MI MESTO! Ovo je poruka male Minje za čiji lek je sakupljen novac (FOTO)
Lana je dobila lek, a Minja ga čeka, Foto: Espreso.co.rs, Društvene mreže

VRLO DIRLJIVO

SREĆAN PUT DRUGARICE, ČUVAJ MI MESTO! Ovo je poruka male Minje za čiji lek je sakupljen novac (FOTO)

Svako samo po jedan SMS, i ona će dobiti još jednu šansu za život

Objavljeno:

Lana Jovanović, devojčica stara godinu dana, koja boluje od spinalne mišićne atrofije, zahvaljujući humanoj Srbiji otputovaće u Sjedinjene Američke Države da primi najskuplji lek na svetu!

DRAGI NAŠI POMOĆNICI, NOVAC JE SKUPLJEN, AVION SREDJEN! RADOST JE OGROMNA, A ZAHVALNOST VEČNA. HVALA VAM SVIMA DOBRI...

Posted by Za Laninu zivotnu bitku on Уторак, 27. октобар 2020.

Put ka sakupljanju novčanih sredstava sada treba da pređe beba Minja Matić, koja živi istu sudbinu poželela joj je srećan put, i zamolila je da i njoj sačuva jedno mesto kako bi zajedno imale detinjstvo bez bola.

Na Fejsbuk stranici Budi human-humanitarne licitacije objavljeno je pismo male Minje, koja čeka svoj lek, maloj drugarici Lani za koju je novac već sakupljen.

- Lana, srećan put, malena drugarice po muci. Sačuvaj mi jedno mesto, sanjam da i ja stižem za tobom. .. Valjda će doći i taj dan - da zajedno uplovimo u detinjstvo bvez bola. Tvoja Minja - stoji u ovoj poruci.

Podsećanja radi, i mala Minja hitno treba lek "Zolgensma" za koji joj je potrebno neverovatnih 2,4 miliona dolara.

Minja je umiljata i nežna devojčica. Rodila se 6. oktobra prošle godine. Tokom prva tri meseca lepo je napredovala. Niko nije mogao da nasluti da će nešto krenuti po zlu. Roditelji su primetili da Minja postepeno prestaje da pomera noge i ruke, otežano diše, slabije jede. Odmah su potražili pomoć. Ispostavilo se, na žalost, da se radi o retkoj i izuzetno teškoj neuromišićnoj bolesti - Spinalna mišićna atrofija, tip 1.

Podsećanja radi, spinalna Mišićna Atrofija (SMA) je retka, ali progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest. Deca sa SMA se rađaju bez SMN1 gena, a bolest se manifestuje postepenom, ali progresivnom atrofijom mišića i gubitkom osnovnih životnih funkcija, kao što je hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje.

Tip 1 je najteži oblik SMA. Uglavnom se dijagnostikuje u prvih šest meseci života. Bebe sa SMA tip 1 nikada ne mogu samostalno da sede. Progresija je izuzetno brza i akutna. Simptomi kao što je slabost mišića i slaba pokretljivost tela, problemi sa varenjem, gutanjem, disanjem i kašljanjem se obično pokažu ubrzo nakon rođenja. Ova deca su smrtno bolesna i potrebna im je sonda za hranjenje, aparati za disanje, aparat za kašljanje, itd. Životni vek tip 1 deteta je do dve godine starosti. Do tog perioda kod ove dece nastupi totalna paraliza, pa čak izgube i mogućnost da se nasmeju. Uz pomoć mehaničke ventilacije mogu da žive i duže od dve godine, ali zahtevaju stalnu i intenzivnu negu. 60% od svih obolelih od SMA su tip 1. Iako je ovo najčešći tip nije i najzastupljeniji usled velikog procenta smrtnosti.

Ljudi, uspeli smo za Sofiju Markuljević, sada i za Lanu. Sada možemo da pomognemo i Minji.

Svako samo po jedan SMS, i ona će dobiti još jednu šansu za život.

Slanjem SMS poruke: Upišimo 845 i pošaljimo SMS na 3030

foto: Privatna arhiva

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human845 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732401-90

Uplatom na devizni račun: 160600000073283743 IBAN: RS35160600000073283743 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.