SRPSKI GRAD UVODI NOVE MERE ZBOG LOŠE SITUACIJE: Lekari će obilaziti škole, NEMA MESTA OPUŠTANJU!
Lekari će obilaziti škole, Foto: Printscreen/Google streetview

TAKO STOJE STVARI

SRPSKI GRAD UVODI NOVE MERE ZBOG LOŠE SITUACIJE: Lekari će obilaziti škole, NEMA MESTA OPUŠTANJU!

Kada je reč novim meorama, stručne službe imaju zadatak da obilaze ugostiteljske objekte i da kontrolišu ne samo radno vreme

Objavljeno:

Prema najnovijim podacima iz Zavoda za javno zdravlje u Pirotu, od deset uzoraka četiri su pozitivna na korona virus, a juče je u laboratoriju "Vatreno oko" u Nišu iz Pirota poslat još 21 bris. Krizni štab u Pirotu je doneo neke mere, a gradonačelnik tog grada Vladan Vasić kaže da epidemiolozi situaciju ocenjuju kao nestabilnu sa prelaskom u nepovoljnu.

- Nema mesta ni panici, ali nema mesta ni opuštanju. Nema velikog broja slučajeva u Pirotu, ali mi smo hteli da idemo u susret događaju, dolaze slave i sezonski grip - kaže Vasić.

Kada je reč novim meorama, stručne službe imaju zadatak da obilaze ugostiteljske objekte i da kontrolišu ne samo radno vreme, nego i uslove u kojima oni rade, udaljenost stolova i broj gostiju.

Doneli smo i odluku da zdravstveni radnici obiđu osnovne i srednje škole i da đacima predstave problem koronavirusa i kako se zaštiti, dodao je Vasić.

- Apelujemo na ljude da poštuju mere. Ide period slava, da ih slave kod kuće u porodičnom ambijentu bez mnogo gostiju - dodaje Vasić.

(Espreso.co.rs / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.