NA OVOM UŽIČKOM RANČU JE LISICA DOMAĆA ŽIVOTINJA:  Milovan je oživeo očevinu i napravio PRAVU SEOSKU OAZU! (FOTO)
Milovan Pavlović, Foto: RINA

ZANIMLJIVO

NA OVOM UŽIČKOM RANČU JE LISICA DOMAĆA ŽIVOTINJA: Milovan je oživeo očevinu i napravio PRAVU SEOSKU OAZU! (FOTO)

Milovan je na osmislio da se na ovaj način deca oslobode strahova koje imaju prema domaćim ali i drugim životinjama kroz susret sa njima, ali interakcijom kroz igraonicu okuse nešto što nema u gradu

Objavljeno:

Ukoliko se zaputite putem od Užica ka Кadinjači u selu Volujac krije se specifičan ranč, mesto za odmor ušuškano u hladu bukove šume, koje je narod masovno otkrio tek kad je korona pokucala na vrata. Milovan Pavlović vođen idejom da svoju porodicu zadrži na jednom mestu oživeo je očevinu i napravio pravo seosko domaćinstvo, na kom su se prvobitno igrali njegovi sinovi, a zatim su došli i ostali mališani.

"Nabavio sam par konja koje smo mogli da jašemo po našim livadama, onda smo dodali i igraonicu za našu decu i tako je sve počelo. Кada sam video da je druženje u gradu sa ljudima postalo preskupo odlučio sam da komad raja koji imamo kao porodica podelimo sa drugima i to bez dinara, tačnije nisam mogao da naplatim nekome ulaz ako ne zna gde ulazi, ili šta će probati, ako su zadovoljni ostaviće od ruke i gotovo svaki posetilac to onako od srca učini", rekao je za ageniju RINA, Milovan Pavlović vlasnik nesvakidašnje ranča.

foto: RINA

Milovan je na osmislio da se na ovaj način deca oslobode strahova koje imaju prema domaćim ali i drugim životinjama kroz susret sa njima, ali interakcijom kroz igraonicu okuse nešto što nema u gradu.

Ali ranč ne bi bio toliko začaran da u njegovom izobilju ne čujete zvukove stalnih stanovnika, od zečeva, papagaja, japanskih prepelica i mnogih drugih životinja, ali od skoro i sasvim jedno neobično biće.

"Lija koja je potpuno slučajno došla u naš mini-parkić više je noću aktivna nego danju i kad je u susretu sa decom jako je stidljiva. U uslovima koje joj mi nudimo znatno duže živi nego u prirodi, zato se trudimo da joj pružimo sve što joj je neophodno kako bi ovaj parkić imao svoju čar. Ono što mnoga deca nemaju priliku u gradu da vide jesu magarci, brame i druge životinje koje mi na našem ranču posedujemo", kazao je Milovan.

foto: RINA

Posetioci mnogih zemalja iz okoline nisu zaobišli a da ne posete ovo mesto, i pored zološkog vrta se opuste u ambijentu.

"Svi vole da vide pravo seosko imanje, kako i na koji način sbe ovde funkioniše, od ispaše koza, ovaca i našeg pevca Žike ali i sami da učestvuju i dohranjivanju zivine. Prošle godine naviše gostiju imali smo iz Francuske ali i iz Amerike, Norveške ali najviše mi je drag par iz Grčke koji je želeo da iskustvo sa kojim se ovde susreo želeo da prenese u svoju zemlju", dodao je Pavlović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.