HITNO SE OGLASIO DOKTOR KON: Objasnio je NAJNOVIJE ODLUKE KRIZNOG ŠTABA!
Hitno se oglasio, Foto: Printscreen Prva tv

VAŽNO

HITNO SE OGLASIO DOKTOR KON: Objasnio je NAJNOVIJE ODLUKE KRIZNOG ŠTABA!

Podsetmo, danas je zasedao Krizni štab za borbu protiv koronavirusa zbog pogoršane epidemiološke situacije

Objavljeno:

Član Kriznog štaba, epidemiolog dr Predrag Kon objasnio današnju odluku štaba da se ne uvede ni jedna nova odluka, ali da se insistira na sankcionisanju.

Podsetmo, danas je zasedao Krizni štab za borbu protiv koronavirusa zbog pogoršane epidemiološke situacije u Srbiji, ali na toj sednici nije doneta ni jeda nova mera, iako se spekulisalo da će bar biti uvedeno obavezno PCR testiranje pri ulasku u Srbiju.

Dr Kon je za TV Prvu objasnio da je glavna rasprava na današnjoj sednici bila sankcionisanje onih koji krše mere koje su u Srbiji već uvedene.

"To je najvažnije bilo danas, s tim da je jasno da se na dnevnom nivou prati situacija i da se na dnevnom nivou mora reagovati", kazao je on.

Na pitanje koje su to zakosnke mere, kaže da "ako imamo zabranu okupljanja preko 30 ljudi, kao meru, i zabranu rada posle 23 h, a imamo da se to krši radi se o tome da se mere ne sprovode. To nije pitanje za mene, već za sve nadležne koji se time bave".

Došlo je, kako objašnjava, do relaksiranja i opuštanja kod dela javnosti, malog, ali veoma bučnog. Ali zdravstveni radnici koji se već mesecima bore protiv kovid-19 već polakopostaju revoltirani kada vide da se neki mera ne pridržavaju.

"Važno je da koristimo mere, da nosimo maske jer tamo gde su korištene pokazalo se da je došlo do smanjenja broja zaraženih", zaključio je dr Kon.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media