MIHOLJSKO LETO SAMO ŠTO NIJE! Zna se kad nam tačno stiže, KUVAĆEMO SE 4 DANA, ovde sve lepo piše (FOTO)
Miholjski oktobar, Foto: Marina Lopičić

ŽUTI METEOALARM DANAS!

MIHOLJSKO LETO SAMO ŠTO NIJE! Zna se kad nam tačno stiže, KUVAĆEMO SE 4 DANA, ovde sve lepo piše (FOTO)

Danas je u Srbiji na snazi žuti meteoalarm koji ukazuje na potencijalno opasno vreme

Objavljeno:

Miholjski oktobar koji meteorolozi već duže vreme najavljuju stidljivo je stigao u Srbiju. Iako su temperature daleko od letnjih u narednim danima nas ipak čeka malo blaža jesen.

Predviđa se da će u narednih pet dana živa na termometru biti oko dvadesetok podeoka, a da će jutarnja temperatura biti nešto prijatnijih 10 stepeni.

Upozorenje meteorologa

Danas je u Srbiji na snazi žuti meteoalarm koji ukazuje na potencijalno opasno vreme.

Pre svega se misli na pojavu niskog mraza u ranim jutarnjim časovima koji može biti opasan za vozače, ali i štetan po poljoprivredu.

Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

foto: Printscreen/RHMZ

Povratak leta

Hladno i promenljivo vreme sa kišom, karakteristično za oktobar i jesen, sudeći po prognozama meteorologa, uvod su u pravi temperaturni rolokoster, u kome nas očekuje krajem meseca i pravo pravcato Miholjsko leto.

Međutim, prema rečima Đorđa Đurića, leto se još ne predaje, iako smo već zagazili u jesen, te će u nedeljama ispred nas, doći i do Miholjskog leta.

"Kraj oktobra, od 22. do 26. oktobara doneće nam Miholjsko leto i temperature od 21 do 27 stepeni. Pre toga, prava jesen", napisao je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.