DESIĆE NAM SE APOKALIPTIČNI SCENARIO! Direktor KC Kragujevac objasnio šta TAČNO MOŽE DA NAM SE DESI
Predrag Sazdanović, Foto: Printscreen

nije za šalu

DESIĆE NAM SE APOKALIPTIČNI SCENARIO! Direktor KC Kragujevac objasnio šta TAČNO MOŽE DA NAM SE DESI

Naglasio je da je u Evropi dramatična situacija i svuda oko nas u okruženju

Objavljeno:

Direktor Kliničkog centra u Kragujevcu doktor Predrag Sazdanović objasnio je kako će se situacija razvijati ukoliko se "ne uzmemo u pamet" i da se epidemija polako budi svuda u Srbiji.

- Zamislimo jednu situaciju da je danas 15. novembar i da Srbija obara sve dnevne rekorde u broju novozaraženih i da treba da slavite svoju slavu, recimo Aranđelovdan, a vi nemate koga da pozovete, jer su svi koji poznajete ili zaraženi ili na intezivnoj nezi - rekao je Sazdanović.

Ukazao je da navodi ovu apokaliptičnu verziju, jer ona može da se desi za 15-20 dana.

- Ukoliko danas nismo pametni, ako danas ne nosimo maske, nismo pažljivi i izbegavamo ilegalna okupljanja, ne držimo distancu i ne peremo ruke onda će nam se desiti da nećemo imati koga da pozovemo za svoje slave, jer će biti masovnog zaražavanja i biće mnogo bolesnih - dodao je Sazdanović.

- Danas je vreme da budemo pametni, da sutra ne bismo razmišljali šta nam se desilo - poručio je direktor Kliničkog centra Kragujevac.

Naglasio je da je u Evropi dramatična situacija i svuda oko nas u okruženju.

- Veoma sam pesimističan, ne poštuju se mere, razne gluposti vidimo preko društvenih mreža. Zaključak je jednostavan, ovde moramo da budemo danas pametni da se sutra ne bismo brinuli - rekao je Sazdanović.

Na pitanje da li brojke u Kragujevcu zabrinjavaju, Sazdanović kaže da brinu i da su juče imali preko 220 pregleda u respiratornim centru, a to su cifre iz jula kada je bila jako teška situacija

- Plašim se da ponovo ulazimo u jedan ritam koji će nas za par dana uvesti u identičnu situaciju kao što je bila u julu. Ja sam tada govorio da nam preti španski i italijanski scenario, sada to više nije, sada je to evropski scenario, jer svuda je strašno - dodao je Sazdanović.

- Ako se ne uzmemo u pamet i ne budemo odgovorni prema sebi i svojim porodicama, ne nosimo masku i izbegavamo okupljanja biće nam još teže - zaključio je direktor Kliničkog centra Kragujevac.

Bonus video:

(Espreso,rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.