Dragoslav Pavlović, direktor JKP Mediana - aktuelne teme
Dragoslav Pavlović, Foto: Printscreen/Youtube

OTKLANJANJE PROBLEMA

Dragoslav Pavlović, direktor JKP Mediana - aktuelne teme

Pored svakodnevnih aktivnosti u JKP “Mediana“, Pavlović je dodao da se radi i na kompletnom čišćenju i uređenju Starog groblja

Objavljeno:

Direktor JKP “Mediana“ Niš Dragoslav Pavlović, bio je gost emisije „Dobro jutro“ na „Niškoj televiziji“ i tom prilikom je govorio o značaju dobre komunikacije između građana i službi preduzeća, koje rade na otklanjanju problema koje građani prijavljuju. Građanima je omogućeno da se na više načina obrate nadležnima u JKP “Mediana“ i saopšte problem. To mogu da učine putem elektronske pošte, Facebook-a, aplikacije EkoLovac i pozivom na broj telefona 018/250-125. Ove godine primetno je značajno uvećanje otpada u gradu, 11,25% više u odnosu na isti period prošle godine. Otežavajućih okolnosti koje na to utiču je dosta, od povećanja broja domaćinstava iz godine u godinu, do uvođenja 16 novih sela u sistem redovnog odvoza otpada.

„JKP “Mediana“, u cilju unapređenja obavljanja delatnosti, radi na reorganizaciji rejona i na poboljšanju strukture zaposlenih na terenu u odnosu na zaposlene u administraciji“, rekao je Pavlović.

Pavlović se osvrnuo na različite vrste otpada i načine na koji se isti odlaže. Komunalni otpad je otpad iz domaćinstva koji se svakodnevno odnosi i isključivo odlaže u kontejnere. Za kabasti otpad je JKP “Mediana“ organizovala akciju besplatnog odvoženja. Potrebno je pozvati broj telefona 018/250-125 i zakazati termin odvoza. Što se tiče odvoza šuta, situacija je malo drugačija. Građani mogu da pozovu isti broj telefona i zakažu odvoz i isti će biti deponovan u kontejner od 5 kubika, koji se iznajmljuje na 24 časa, ali se ta usluga naplaćuje. Građani mogu i sami da odvezu šut na Gradsku deponiju a deponovanje za fizička lica je besplatno. Za ambalažni otpad obezbeđenja su zvona za odlaganje staklene ambalaže i mreže za plastičnu PET ambalažu, koje su postavljene na različitim lokacijama po gradu.

JKP “Mediana“ je posebno ponosna na postavljanje urbanih mobilijara, novih đubrijera i pepeljara, koje su izrađene po modelima iz kataloga urbane opreme.

Pored svakodnevnih aktivnosti u JKP “Mediana“, Pavlović je dodao da se radi i na kompletnom čišćenju i uređenju Starog groblja, a cilj je da ono postane memorijalni park, i da će po završetku radova nalogodavci posla i građani biti zadovoljni rezultatom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.