#OnoKad nam se smračilo: 5 situacija kad su Srbi baš baš odlepili!
Foto: AP, Profimedia

da popi*diš

#OnoKad nam se smračilo: 5 situacija kad su Srbi baš baš odlepili!

U momentima kada doživimo veliko razočarenje, gubitak ili jednostavno poludimo od besa, lomimo prvo što nam padne pod ruku. Koliko puta nam se ovde smračilo da nije ni čudo što smo Srbiju izlomili
Objavljeno:

Često se nama u Srbiji smrači, padne nam roletna, klapna...kako god. Ovo su naši izbori, ali smo sigurni da vi imate vaše primere, kada ste se iznervirali "do zla Boga" i u afektu sebi slomili šaku o zid.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Dešava se, sve je to za ljude i Srbe. A pogotovo Srbe...

1. Onda kada je bio baš mrak

Pod sumnjom da ću sigurno zvučati kao uvodna špica iz "Grlom u jagode", ne znam kako bih drugačije počela tekst osim sa:

Te davne 1999. godine, Srbiju je zadesila velika tragedija u vidu bombardovanja. Koliko puta nam je samo nestajalo struje, koliko puta smo zatvarali šalone, a neki nisu izbijali iz podruma. To je zaista bila godina zamračenja. A i beše zamračenje. Totalno pomračenje Sunca.

RTS tada nije prestajao da nas "bombarduje" informacijama da ako slučajno vidimo kako taj spektakl izgleda ostaćemo slepi, ludi, iznenada ćemo ostariti i ko zna šta sve još.

Iako je većina sveta uživala u spektakularnom događaju, ulice Srbije su bile puste i tada su naši gradovi podsećali na scene iz serije "Okružen mrtvima". Dakle pustoš i tišina... Seljaci su zatvarali stoku i nisu je puštali na ispašu tog dana jer su na RTS-u rekli da će podivljati.

Oni malobrojni koji su se usudili da izađu iz kuća, pomračenje su gledali kroz masku za varenje, rendgenski snimak ili specijalne naočare koje su se danima pre toga prodavale ko alva.

Tog dana se Srbiji smračilo!

2. Evrovozija 2006.

Sa 100 odsto sigurnosti možemo da kažemo da su se Srbija i Crna Gora raspale te martovske noći na Beoviziji koja je umesto najbolje pesme u izvođenju "Flamingosa i Luisa" poslala one mučenike iz crnogorske grupe "No nejm". Imena, a ni plasman nisu imali ni na Evroviziji jer su nas pošteno izblamirali.

Hari Mata Hari se jadan jedini borio te 2006. godine za čast Balkana, a Srbi su se pitali da li je moguće da smo sa pogrešnom zemljom ostali u zajednici. U tom trenutku na neki uvrnut način, vratili smo se bivšoj ženi/mužu u treptaju oka.

I tada se Srbiji smračilo!

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.