BORIS, BATINAŠ "LEVIJATANA" JE NA ČELU "ČETNIČKE OMLADINE": Sačekušu i batine organizovali zbog JEDNE REČI
Boris Knežević, Foto: Printscreen

VOĐA ČETNIČKE OMLADINE

BORIS, BATINAŠ "LEVIJATANA" JE NA ČELU "ČETNIČKE OMLADINE": Sačekušu i batine organizovali zbog JEDNE REČI

Do čitave drame i brutalnog napada došlo je jer je B. M. ispod jedne fotografije Pavla Bihalija ostavio komentar: "Dudlač"

Objavljeno:

Vođa Četničke omladine Boris Knežević jedan je od šestorice članova grupe "Levijatan", koji su juče uhapšeni jer su namamili, a potom tukli muškarac B. M. (43) u Beogradu zbog komentara koji je napisao na Fejsbuku, saznaje "Blic".

Kako saznajemo, Boris Knežević jedini je zadržan u pritvoru zbog sumnje da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo. Ostali osumnjičeni pušteni su na slobodu.

Boris Knežević je sa petoricom "kolega" iz pokreta "Levijatan" 2. oktobra na uglu ulica Milutina Uskokovića i Koste Abraševića u Beogradu presreo B. M. od koga su zahtevali da se izvini zbog komentara koji je ostavio na Fejsbuku, a koji je bio upućen vođi ove grupe Pavlu Bihaliju. Zahtevali su da muškarca snime dok se izvinjava kako bi taj video objavili na društvenim mrežama. Kako je B. M. odbio da to uradi, grupa muškaraca je nasrnula na njega i pretukla ga.

Kako je saopštilo juče tužilaštvo, Knežević je udario muškarca u glavu, a ostali su nastavili da ga šutiraju i udaraju.

Do čitave drame i brutalnog napada došlo je jer je B. M. ispod jedne fotografije Pavla Bihalija ostavio komentar: "Dudlač".

Kako je "Blic" ranije objavio, pripadnici "Levijatana" su muškarca prvo zvali na mobilni, pretili mu i tražili mu da sam snimi video kako se izvinjava zbog reči koje je napisao o Bihaliju, a kada je to odbio, pozvao ga je neko drugi i, budući da je B. M. električar, zakazao mu posao narednog dana na Zvezdari.

Kada se B. M. pojavio na dogovorenoj lokaciji sačekala ga je grupa pripadnika "Levijatana", zahtevala da ga snime dok se izvinjava, a kada je ponovo odbio, nasrnuli su na njega i tukli ga. B. M. je u jednom trenutku uspeo da pobegne!

Batinaš "Levijatana" na čelu "Četničke omladine"

Boris Knežević osim što je batinaš "Levijatana" i osoba koja je po svemu sudeći zadužena da obavlja najprljavije poslove za ovaj pokret, da presreće ljude, preti im, udara ih i slično, na čelu je organizacije "Četnička omladina".

foto: Printscreen

Na osnovu malobrojnih informacija koje se o njima mogu pronaći na internetu organizacija je osnovana 2011. godine, a bavi se "očivanjem četničke tradicije koja je započeta davne 1903. godine).

Kako se četnička tradicija čuva ostalo je nepoznato, da li se aktivnosti ove organizacije ogledaju samo u štampanju majica sa istorijskim ličnostima i objavljivanjem fotografija na društvenim mrežama, takođe nije najjasnije, mada u razgovoru za jedan portal otkrivaju da su "radili na tome da se veliki broj srbskih heroja ne zaboravi i zlonamerno stavi na sporedne stranice istporije", a učestvovali su i u akcijama obnavljanja spomenika takođe "srbskih" heroja.

Knežević se nalazi u pritvoru zbog sumnje da bi u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo. Na društvenim mrežama deli fotografije sa pripadnicima ove dve grupe, i neretko se može videti u Bihalijevom društvu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.