U Boru još 5 novozaraženih od korona virusa
"Sa današnjim danom u Boru je ukupno 24 pozitivnih na korona virus", rekla je ona., Foto: EPA / Tamas Kovacs

Korona

U Boru još 5 novozaraženih od korona virusa

Na pitanje Bete da li ima zaraženih učenika u borskim školama, ona je potvrdila da zaraženih učenika nema

Objavljeno:

U poslednja dva dana još petoro Borana pozitivno je na korona virus i reč je o osobama sa blagom kliničkom slikom koja je manifestovana temperaturom od 37,2 koju najčešće prati kašalj, rekli su danas čelnici borskih zdravstvenih ustanova.

Direktorka Doma zdravlja Vesna Radosavljević, rekla je da je od 39 danas obradjenih uzoraka testiranja na korona virus, jedan bio pozitivan, a dan ranije registrovane su četiri novozaražene osobe.

"Sa današnjim danom u Boru je ukupno 24 pozitivnih na korona virus", rekla je ona.

Doktorka Radosavljević je naglasila da je poslednjih dana povećan broj osoba koje se javljaju u kovid ambulantu sa navedenim simptomima, ali i da su se od poslednjeg preseka stanja tri osobe izlečile.

Ocenila je da je porast broja novozaraženih zapravo posledica nepridržavanja ;propisanih mera zaštite, i navela da u velikim trgovinskim marketima ;kupci ne nose zaštitne maske.

Na pitanje Bete da li ima zaraženih učenika u borskim školama, ona je potvrdila da zaraženih učenika nema.

Direktor Opšte bolnice Goran Joksimović, rekao je da se na grudnom odeljenju nalazi 10 bolesnika, od kojih je sedmoro pozitivno, dok dvoje čekaju rezultate testiranja.

"Medju tim pacijentima jedan je sa težom kliničkom slikom jer ima i maligno ;obolenje pa se razmatra njegovo upućivanje na tercijalni nivo lečenja", rekao je ;dr Joksimović.

Da je situacija sa korona virusom u Boru nepovoljnija, ilustrovao je ;podatkom da je do pre dva dana na Grudnom odeljenju ležalo najviše po dvoje pacijenata, a da ih je danas na lečenju sedmoro.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta-AFP)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.