KORONA NIJE ONO NAJGORE ŠTO MOŽE DA NAM SE DESI: Virus nam uveliko izaziva ovu opasnu stvar, a mi je NE PRIMEĆUJEMO
Foto: printscreen

dobro jutro srbijo

KORONA NIJE ONO NAJGORE ŠTO MOŽE DA NAM SE DESI: Virus nam uveliko izaziva ovu opasnu stvar, a mi je NE PRIMEĆUJEMO

Ovog jutra u emisiji "Dobro jutro Srbijo" kao gost na malim ekranima našao se naš čuveni doktor

Objavljeno:

Kako broj novozaraženih polako opet skače, doktor je upozorio na virus, ali i da je još gore ako izgubimo psihu od čekanja da se razbolimo, ili zanemarimo svoj život i sreću u doba korone.

foto: printscreen

- Ima smrtnost koju ima, ako smo na početku bili preplašeni, sada nema mesta panici, doći će do nečega goreg, a to je nezadovoljstvo i depresija. Ako ne budemo normalizovali priču i sebe, ako ne shvatimo da nam realnost zavisi od nas, a ne od onoga što nam drugi pričaju, napravimo presek, depresija od korone je jednako loša kao i sam virus, možda i gora ako zapadnemo u loše mentalno stanje.

Neke ljude je sada uhvatila panika i strah, ubija ih neizvesnost, konstatovala je voditeljka Katarina.

- Da bi to spontano nestalo, mi možemo ako čekamo da prođe, s druge strane imamo virus koji ne znamo kako se javlja i koji potencijal ima. Ovo je produkt nedovoljno pripremljenog naroda za ono što nas čeka. Koeficijent obolelih će skočiti u narednih par nedelja, ali valjda se nećemo vratiti na nivo na kom smo bili u junu.

foto: printscreen

Katarina se ponovo uključila u temu: Uvek postoji strah od bolesti, nije samo korona. Ali korona je bombastična, koliko ta depresija utiče na naše ostale oblasti, posao, ljubavni život?

- Praktično, hormoni stresa neće biti sposobni da iskoriste svoje potencijale, ostaćemo iscrpljeni, šteta za nas, ali doći ćemo u situaciju, posao će trpeti i naša egzistencijalna sigurnost, porodica, sve. Korona će na sve naše oblasti uticati, nećemo imati energiju, raspoloženje će nam preći u ljutnju, to je ono što treba da nas brine - upozorio je doktor, a emisija je nastavila u smeru tako što je on bodrio preko malih ekrana gledaoce da prestanu da paniče, već da se trude sačuvaju psiju, a virus će proći.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.