JOŠ LOŠIJA SITUACIJA U DRUGOM GRADU PO BROJU OBOLELIH U SRBIJI: Za dan zaražene 23 osobe
Za dan zaražene 23 osobe, Foto: Kurir.rs/D.Ilić

OZBILJNO JE

JOŠ LOŠIJA SITUACIJA U DRUGOM GRADU PO BROJU OBOLELIH U SRBIJI: Za dan zaražene 23 osobe

Od početka epidemije u Šumadijskom okrugu je testirano 28.775 osoba

Objavljeno:

Korona se širi u Kragujevcu. U poslednja 24 sata, obrađen je 161 uzorak, a virus je potvrđen kod 24 osobe u Šumadijskom okrugu, od kojih su čak 23 iz Kragujevca, dok je jedna pozitivna iz Knića, podaci su Instituta za javno zdravlje u tom gradu, koji su dostavljeni Telegrafu.

Svi uzorci obrađeni su u laboratoriji Instituta "Kraguj". Od ukupnog broja testiranih u toku poslednja 24 sata, pozitivno je u Šumadiji 14.91 odsto.

- U kućnoj izolaciji je 160 osoba, i to 134 u Kragujevcu, 15 u Rači, 5 u Batočini, 4 u Topoli i dve u Kniću - navodi se u izveštaju Intituta.

U Kliničkom centru u Kragujevcu hospitalizovano je 17 pacijenata, od kojih 4 diše uz pomoć respiratora.

Kragujevac je, da podsetimo, po jučerašnjem izveštaju bio drugi po redu grad sa najviše zaraženih na dnevnom nivou. Odmah posle Beograda.

- Nažalost, sticajem okolnosti, korona se vratila! Da bi je totalno pobedili, moramo da poštujemo sve preporuke koje smo odavno naučili. Potrebno je da budemo dicisplinovani, da se striktno pridržavamo svih preporuka i pokažemo da znanje zaista znači i ponašanje... U zatvorenom prostoru nošenje maski, rukavica i česta dezinfekcija ruku alkoholom i distanca od 2 metra. Na otvorenom, distanca od 2 metra, česta dezinfekcija ruku... Ne pipajte rukama lice, oči, nos, dok ne dezinfikujete ruke. Budite disciplinovali, tako ćemo dokrajčiti koronu - stoji na kraju izveštaja ovog Instituta čiji je direktor doc dr Dragan Vasiljević.

Od početka epidemije u Šumadijskom okrugu je testirano 28.775 osoba, od kojih je pozitivno na kovid 19 bilo 2.667.

Najviše pozitivnih je u Kragujevcu - 2.090, zatim u Aranđelovcu - 179, pa u Kniću 144. U Batočini je do sad korona dijagnostikovana kod 90 osoba, u Topoli kod 87, u Rači kod 61 a u Lapovu kod 16.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.