BEBA KENJKAVAC OSTALA NETAKNUTA: Huligani su zbog ovoga upali u galeriju Kapetanija, ali PLAN IM SE IZJALOVIO
Digla se velika prašina, Foto: Printscreen, Emilija Jovanović

BILO JE BURNO

BEBA KENJKAVAC OSTALA NETAKNUTA: Huligani su zbog ovoga upali u galeriju Kapetanija, ali PLAN IM SE IZJALOVIO

Prašina se digla zbog bebe iskolačenih očiju, sa sekirom u lobanji i lokvi krvi

Objavljeno:

Grupa od 15 mladića, sa maskama, crnim fajerkama i kapuljačama upala je sinoć na izložbu u okviru festivala "Novo doba", u Umetničkoj galeriji Stara Kapetanija, bacila suzavac i pocepala izložene radove.

Prašina se digla zbog bebe iskolačenih očiju, sa sekirom u lobanji i lokvi krvi, a koja se nalazi na jednom od crteža. Upravo ovaj crtež, propraćen nazvan "Kenjkavac", izazvao je burne reakcije.

Međutim, iako je ekipa portala Espreso.co.rs većinu radova zatekla na podu, crtež zbog koga je incident i nastao ostao je netaknut.

foto: Emilija Jovanović

Anita Bunčić Četnik, dežurna umetnica koja je u trenutku incidenta bila ispred galerije, kazala je da je ,,Kenjkavac'' sklonjen i da se više tu ne nalazi.

U to vreme slušali su metal muziku, to je bila neka njihova reakcija na ondašnje vreme. Pojavila se sporna sličica koja se zove ,,Kenjkavac''. To je neka bebolika figura sa sekirom u glavi, a u stvari to je nastalo putem naslova ,,Sekirom u glavu'' - to je novinski naslov koji je zalepio umetnik i napravio ilustraciju.

Mnogo je bilo takvih crteža, to je, dakle, strip, koji je surov kao komentar na surovu stvarnost 90-ih godina.

Prosto se sve u ovom trenutku izložilo, nije bilo kao namera ili u nekom drugom kontekstu, momci su napisali sjajan tekst.

Uprkos incidentu, izložba ostaje do nedelje, dokle je i planirana, ali u jednom novom formatu, više kao apokaliptična instalacija.

Mislim da ljudi reaguju... Ovako vizuelno izgleda baš strašno, tako da će ostati.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.