ZA KULTURU U ČAJETINI: Prvacima dodeljene članske karte za biblioteku i novčani poklon od opštine
Ilustracija, Foto: EPA/SASCHA STEINBACH

Opština Čajetina

ZA KULTURU U ČAJETINI: Prvacima dodeljene članske karte za biblioteku i novčani poklon od opštine

Zaposleni u Biblioteci su prisutnim prvacima predstavili način rada ustanove, praksu oko iznajmljivanja knjiga i poželeli im da budu što redovniji čitaoci

Objavljeno: 15:08h

U okviru Dečije nedelje prvacima sa teritorije opštine Čajetina, već tradicionalno, podeljene su članske karte za čajetinsku „Biblioteku Ljubiša R. Đenić“, a opština Čajetina darovala ih je sa po pet hiljada dinara.

„ Sve što mi stariji danas radimo, radimo zbog lepše budućnosti naših najmlađih, kao što su radili i naši roditelji, naše bake i deke i svi naši pre njih. Polazak u školu je jedan od najlepših trenutaka u našim životima stičemo nova znanja, nove drugare, nove učitelje, i zato i opština Čajetina uvek želi da da svoj doprinos kako bi ulepšala taj novi trenutak u dečijim životima. Opština ovim simboličnim gestom pomaže deci oko kupovine neophodnog pribora za početak školske godine. Ponosni smo na to što možemo kroz naš budžet da ovakvu praksu održavamo iz godine u godinu. Pogotovo nam je drago što se u opštini povećava broj dece, samim tim i broj prvaka i nadam se da će se taj trend nastaviti“, rekao je zamenik predsednika Opštine, Miloje Rajović, prilikom uručenja poklona.

Zaposleni u Biblioteci su prisutnim prvacima predstavili način rada ustanove, praksu oko iznajmljivanja knjiga i poželeli im da budu što redovniji čitaoci. S druge strane, đaci su se predstavili recitacijama, pre svega kroz pesme Ljubivoja Ršumovića.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.