DOBIJAM UVREDE, OVO JE DISKRIMINACIJA: Beograđanka koja prodaje odeću za hrišćanke iznela svoju STRANU PRIČE!
Odeća za mame i dame, ilustracija, Foto: Profimedia

evo o čemu se ovde zapravo radi

DOBIJAM UVREDE, OVO JE DISKRIMINACIJA: Beograđanka koja prodaje odeću za hrišćanke iznela svoju STRANU PRIČE!

- Imam dve ćerkice, to je naravno jak motiv, želim da im budem primer, rekla je ova Beograđanka...

Objavljeno:

Fejsbuk / Tviter stranica, "Odeća za mame i dame" na kojoj se prodaje odeća, za kako piše, pravoslavne hrišćanke izazvala je veliku pometnju na ovim društvenim mrežama.

Stranica na kojoj se prodaje pomenuta odeća ima i blagoslov protojereja Hrama Svetog mučenika Trifuna, Miodraga Popovića.

Kada se stranica pojavila u javnosti, komentari su bili različiti. Neki su bili stava da ovakva reklama nije primerena jer se žena stavlja u potčinjen položaj, pa su samu stranicu nazvali, "bogougodna odeća" dok su drugi razumeli poentu ovakvog reklamiranja.

Zbog svega navedenog, kontaktirali smo vlasnicu odeće kako bi nam objasnila kako je došla na ideju da pokrene ovaj biznis.

M.S. (31) iz Beograda završila je prvi stepen strukovnih studija, Visoke politehničke škole, odsek grafički dizajn. U pitanju je zaposlena mlada žena, majka dve devojčice koja se trenutno nalazi na na porodiljskom odsustvu.

- Majka sam dve male devojčice, sada sam na porodiljskom, ali me posao čeka. Tokom prethodnog perioda došla sam na ideju da otvorim takvu internet prodaju gde žene koje su uključene u Liturgijski život (KAO I SVE DRUGE) mogu da odaberu odeću za svakodnevnicu i odlazak u hram. Nikoga ne diskriminišem, upravo mislim da je obrnuto i da smo mi, koji smo uključeni u Crkvu i liturgijski život u velikoj manjini, veoma diskriminisani. Juče i danas sam dobila niz uvrede od nekih ljudi, žene su me fascinirale. Ovakva odeća inače postoji u Rusiji i jako je lepa, i oni za to svakako imaju blagoslov ruskog Patrijarha, priča ova Beograđanka za Espreso.co.rs.

***Туника-хаљина, 1300.00 динара. **** Материјал: Полиестер. Величина: Универзална. Земља порекла: Кина

Posted by Odeća za mame i dame on Четвртак, 01. октобар 2020.

*Црни и лила џемперићи 950,00 динара.* Материјал: Ребрасти памук. Димензије: Полуобим рамена од шава до шава 40цм,...

Posted by Odeća za mame i dame on Четвртак, 24. септембар 2020.

Kako je istakla u državi Srbiji svako ima pravo da se oblači kako želi, odnosno ne postiji nikakva norma, pa joj nije jasno zašto onda ne bi postojao i izbor koji ona promoviše.

- Što se tiče same prodaje, trenutno sam na početku poslovanja, i nadam se dobrim rezultatima, objaslila je M.S.

Na samu ideju je došla tako što je tražila prikladnu odeću za odlazak na liturgije i u Hram.

- Kada sam tražila odeću za odlazak na Liturgije, rođendane i krštenja nisam pronašla ništa što bi mi odgovaralo. Fotografije na na takvim internet stranicama za mene lično su veoma ružne. Dosta odeće je stavljalo akcenat na grudi i zadnjicu, a meni se to nije dopadalo. Takva odeća se uglavnom nudi, objasnila je dodavši:

- U Rusiji postoji odeća za Pravoslavne žene, za odlazak u hram i ta odeća je jako lepa. Odeća za mame i dame, za svakodnevnicu i za odlazak u hram.

Za kraj nam je otkrila i šta ju je navelo da pokrene ovako nešto, šta joj je bio glavni motiv i kako se našla u ovakvoj po svemu sudeći, veoma interesantnoj priči.

- Pravoslavna sam hrišćanka koja prati Liturgijski život, odlazim na službe sa svojom porodicom u obližnju parohijsku crkvu. Pošto sam svoj život okrenula Crkvi i Bogu i tu našla utehu i mir od zemaljskih problema, mnoge sam stvari promenila, pre svega oblačenje. Imam i dve ćerkice, i to je naravno jak motiv, želim da im budem primer, rekla je ova Beograđanka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.