OPET SE PUNI INFEKTIVNA U NIŠU: Zaraženi koronom SAMO STIŽU
Ilustracija, Foto: EPA / YANNIS KOLESIDIS

rešeno

OPET SE PUNI INFEKTIVNA U NIŠU: Zaraženi koronom SAMO STIŽU

Klinika je ranije imala osam postelja sa centralnim dovodom kiseonika, a sada ima 32 postelje, od ukupno 52 postelje

Objavljeno:

Klinika za infektivne bolesti u Nišu od danas ponovo prima pacijente i u delu stacionara pošto su završeni radovi na tom objektu koji su, između ostalog, obuhvatili i postavljanje instalacija za centralni razvod kiseonika, rekao je agenciji Beta direktor klinike Miodrag Vrbić.

Prema njegovim rečima, klinika je ranije imala osam postelja sa centralnim dovodom kiseonika, a sada ima 32 postelje, od ukupno 52 postelje.

"Pacijenti sa korona virusom koji se nalaze na lečenju u novom Kliničkom centru neće biti prebačeni kod nas, već će se taj deo postepeno isprazniti kako pacijenti budu otpuštani na kućno lečenje", izjavio je Vrbić.

On je rekao da se poslednjih dana u trijažnoj ambulanti Klinike za infektivne bolesti pregleda dnevno dvadesetak pacijenata s juga Srbije, ali da nisu svi sa virusom Kovid-19, već i sa drugim bolestima poput hepatitisa, meningitisa i HIV-a.

Adaptacija stacionarnog dela Klinike za infektivne bolesti počela je krajem avgusta, a za vreme dok su trajali radovi pacijenti sa korona virusom hospitalizovani su na Klinici za plućne bolesti u delu novog Kliničkog centra.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.