DUGO GA NIJE BILO, ALI JE SRĐA JANKOVIĆ SAD OPET MORAO DA REAGUJE: Za čas sve može da se pogorša
Srđa Janković, Foto: Printscreen

reč stručnjaka

DUGO GA NIJE BILO, ALI JE SRĐA JANKOVIĆ SAD OPET MORAO DA REAGUJE: Za čas sve može da se pogorša

Janković je kazao da se za sada ne očekuju "tako drastične" restriktivne mere poput onih sa početka epidemije

Objavljeno:

Imunolog Srđa Janković izjavio je danas da je aktuelna epidemiološka situacija u Srbiji relativno povoljna ali i dodao da postoji potencijal da se pogorša. Gostujući na televiziji Pink, on je rekao da podaci o broju novoinficiranih prethodnih dana nisu "crni" ali da upozoravaju. "Aktuelna epidemiološka situacija u Srbije nije tako loša ali ne bismo smeli da se uljuljkamo jer postoji potencijal da se stvari pogoršaju", kazao je imunulog.

Navodeći da strogo gledano, u Srbiji trenutno nema žarišta epidemije, Janković je kazao da je očekivano što je približno polovina novootkrivenih slučajeva u Beogradu zbog kako je rekao, najveće gustine stanovništva i socijalnih aktivnosti.

Upitan za eventualno uvuđenje novih mera u slučaju rasta broja novoinficiranih, Janković je kazao da se za sada ne očekuju "tako drastične" restriktivne mere poput onih sa početka epidemije, ali i dodao da je moguća doslednija kontrola poštovanja mera koje su već na snazi, poput nošenja maske u javnom prevozu.

Komentarišući predloge o eventualnom povratku dela publike na stadione u Srbiji, on je kazao da se uslovi za to još nisu stekli i preneo ocenu Kriznog štaba za suzbijanje epidemije da bi masovne sportske manifestacije u ovom trenutku predstavljale veliki epidemiološki rizik.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.