OVA LUTKA JE NA HUMANITARNOJ AKCIJI PRODATA ZA FINE PARE: Nekada je bila jako popularna, da li je se sećate?
Lutka, Foto: tviter

dirljivo

OVA LUTKA JE NA HUMANITARNOJ AKCIJI PRODATA ZA FINE PARE: Nekada je bila jako popularna, da li je se sećate?

Tako se na Tviteru našla priča koja nas je setila na odrastanje

Objavljeno:

Humanitarne akcije skoro se svakodnevno organizuju. Prikuplja se novac za bolesne, odeća za siromašne, hrana za gladne. Ljudi se odazivaju, pomažu, doniraju. Ali malo je onih koji su zarad nečije sreće spremni da se odreknu svoje. Retki su ti koji će na dobrotvornoj aukciji dati deo svoga srca. Ali oni postoje.

Tako se na Tviteru našla priča koja nas je podsetila na odrastanje:

Za sve devojke i žene koje su tokom osamdesetih godina bile još uvek devojčice, ova lutka je mnogo više od puke igračke. Ona je simbol jedne generacije. Ona vraća u neka bezbrižnija vremena. Ona ima sentimentalnu vrednost.

Mnoge dame su se zahvaljujući ovom postu prisetile svog detinjstva, pa su neka zanimljiva iskustva podelila među komentarima.

I kada se ratovalo i kada se gladovalo, moralo je postojati nešto što će voditi dalje, što će dati volje i podići moral. Kada se bežalo pred orozom neprijateljskih pušaka, morale su se u koferima, među osnovnim stvarima, odećom i ponekom porcelanskom rukotvorinom nalazilti i one. Lutke. A kada bi neko dete zaplakalo, kada bi možda bilo gladno, iz kofera bi se vadile igračke, koji bi u trenu planule kao tračak nade i obrisale suze sa rumenih obraza.

Ova priča je u nama probudila neka lepa sećanja, podsetila na nas davna isustva, a verujemo da će humani čin pomoći nekoj klincezi da uz ovu lutku stekne svoje nezaboravne trenutke.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.