Održana 3. sednica Skupštine opštine Čajetina
Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda/Čajetina, Foto: Opština Čajetina

usvojene odluke

Održana 3. sednica Skupštine opštine Čajetina

Odbornici su usvojili odluke da se sredstvima više investitora izvrše određeni investicioni radovi na Zlatiboru

Objavljeno: 15:09h

U četvrtak 1. oktobra održana je 3. sednica Skupštine opštine Čajetina. Odbornici su upoznati sa Izveštajem o izvršenju budžeta opštine Čajetina za period od 1.1.2020. do 30.06.2020. godine.

Na ovoj sednici usvojena je Odluka o izmenama i dopunama odluke o budžetu opštine Čajetina za 2020. godinu (Rebalans I ). Ukupno planirani prihodi i primanja sa prenetim sredstvima, rashodi i izdaci utvrđeni su u iznosu od 2.193.000.000,00 dinara. Ovim izmenama, budžet je uvećan za 116 miliona dinara, u odnosu na prethodnu odluku. Skupština je usvojila i izmene i dopune Programa poslovanja JKP „Vodovod Zlatibor“, kao i Odluku o izmeni odluke o organizaciji Opštinske uprave Čajetina.

foto: Opština Čajetina

Na ovoj sednici, Bojana Božanić sa Zlatibora, imenovana je za direktora JP „Gold gondola Zlatibor“, a nakon završenog konkursa.

Usvojeno je više rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta radi ispravke granica građevinskih parcela, a doneta je i odluka o pribavljanju prostora za proširenje groblja u Šljivovici – Sainovina.

Odbornici su usvojili odluke da se sredstvima više investitora izvrše određeni investicioni radovi na Zlatiboru.

- Opština Čajetina ima stabilan budžet i on je do sad izvršen sa oko 74 odsto od planiranog, zato naši građani mogu da budu spokojni jer opština Čajetina nema finansijskih problema i već sada može da planira budžet za narednu godinu jer znamo kojim sredstvima raspolažemo, i koje su za nas značajne investicije, a do sada smo najveće projekte već završili ili ih uskoro završavamo, među kojima su svakako pogon za prečišćavanje otpadnih voda, zlatiborska gondola, rekonstrukciuja Kraljevog trga, kupovina sportske hale i hotela na Zlatiboru, rekonstrukcija sportske hale u Čajetini i asfaltiranje brojnih saobraćajnica - izjavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina nakon sednice Skupštine opštine Čajetina.

foto: Opština Čajetina

Deo rekonstrukcije Kraljevog trga na Zlatiboru i postavljanje podnog grejanja ispod njega je pri samom kraju, a uskoro očekujemo završetak pristupnih staza i staza za šetnju, kao i postavljanje urbanog mobilijara – kaže Stamatović, dodajući da ukoliko vremenske prilike u narednih mesec dana budu dozvolile biće završeno i postavljanje osvetljenja u fontani na sredini zlatiborskog jezera ali i klizalište pred zimsku sezonu.

Kao i završetak objekata u centru Zlatibora u kojima će čajetinski proizvođači moći da prodaju suvenire i srodne proizvode.

Briga o zdravlju i socijalni aspekt građana su prioritet Opštine i na ovoj sednici je doneta odluka da će opština Čajetina investirati u jedan rendgentski aparat za potrebe Doma zdravlja u Čajetini.

foto: Opština Čajetina

Iako je to državna institucija, opština Čajetina je iz svog budžeta izdvajala i izdvaja značajna finansijska sredstva za poboljšanje kvaliteta zdravstvenih usluga kroz ulaganje u opremu, nabavku vozila saniteta - istakao je Stamatović.

Naredne godine ćemo se posvetiti izgradnji novih i rekonstrukciji postojećih saobraćajnica, ali i razvoju turističke infrastrukture i pratećih sadržaja, vodosnabdevanju i izgradnji Sušičkog vrela, kao i završetku Agroindustrijskog centra na Zlatiboru, koji je započet pilot projektom izgradnje mlekare „Naša Zlatka“ u selu Kriva Reka na Zlatiboru - zaključio je Stamatović.

Espreso.co.rs


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.