NAJBIZARNIJI OBIČAJ U SRBIJI?! Tiče se PRVE BRAČNE NOĆI, da li je ovo istina ili se neko grubo šali?
Da li je ovo istina, Foto: Zorana Jeftić, Printscreen

VEROVALI ILI NE

NAJBIZARNIJI OBIČAJ U SRBIJI?! Tiče se PRVE BRAČNE NOĆI, da li je ovo istina ili se neko grubo šali?

U nekoliko arapskih i muslimanskih zemalja, od žena se očekuje da budu devica kad se udaju, ali je tako i u nekim porodicama u Srbiji

Objavljeno:

Venčanja su predmet velikog interesovanja širom planete, ali za žene u nekim delovima sveta ova „svečana“ ceremonija ume da bude traumatična i noć koju nikad neće zaboraviti – iz potpuno pogrešnih razloga.

U nekoliko arapskih i muslimanskih zemalja, od žena se očekuje da budu devica kad se udaju, ali je tako i u nekim porodicama u Srbiji.

Tako je jedna žena objasnila kakav je običaj kod njih:

Kod nas je običaj da se prve bračne noći iskrvari po plahti, svekar ujutro ulazi, uzima plahtu, nosi je po komšiluku, da pokaže žensku nevinost i mušku sposobnost svog sina... Posle se plahta nosi u crkvu da pop oda blagoslov! Posle toga se pravi porodični ručak, gde svekar sedi pored neveste, ispituje je kako je bilo i daje savete u vezi njene nevinosti! Posle se gosti pozdravljaju sa njom i u krvavu plahtu bacaju gaće svojih žena, posle svekrva kupi gaće i svom mužu kači na p*nis, mladoženja posmatra i zamoli nevestu da okači svoje gaće o svekrov p*nis.

foto: Printscreen

Da li ste vi ikada čuli za ovaj običaj? Kakvi su običaji u vašem kraju?

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.