UVOZ VIRUSA U SRBIJU I DALJE TRAJE, RIZIK JOŠ UVEK POSTOJI: Dr Kon otkrio NEVEROVATNE BROJKE
dr Predrag Kon, Foto: Prinstceen/RTS

kon o turistima

UVOZ VIRUSA U SRBIJU I DALJE TRAJE, RIZIK JOŠ UVEK POSTOJI: Dr Kon otkrio NEVEROVATNE BROJKE

On je naveo da su obezbeđene dovoljne količine vakcina protiv sezonskog gripa.

Objavljeno:

U Srbiji je zbog virusa korona pod zdravstvenim nadzorom oko 48.000 osoba koje su se vratile u zemlju iz epidemiološki rizičnih područja, rekao je danas epidemiolog Predrag Kon.

On je istakao da to pokazuje da funkcioniše sistem nadzora, koji je uveden od 18. septembra da bi bilo sprečeno širenje virusa korona.

Kon je za televiziju "Pink" rekao da je trenutna epidemiološka situacija u Srbiji dobra, te ponovio da import virusa i dalje traje.

On je naveo da su obezbeđene dovoljne količine vakcina protiv sezonskog gripa, te ukazao na značaj imunizacije da bi se izbegao istovremeni uticaj oba virusa.

Dr Kon je ponovio da će poslednju reč o budućoj vakcini protiv virusa korona koja će biti korišćena u Srbiji dati domaća Agencija za kontrolu lekova.

On je dodao da se još ne može reći koja će vakcina biti dostupna u Srbiji, ali da se prema najavama računa da će to biti sve tri koje se najčešće spominju.

- Nije za očekivati da će biti odjednom, od početka sledeće godine će prve količine eventualno da stignu - rekao je Kon.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.