Bilo je to davne 1971. godine: Ovako je izgledalo uputstvo za gledanje Drugog programa (VIDEO)
Foto: Print Screen Youtube

Davno beše

Bilo je to davne 1971. godine: Ovako je izgledalo uputstvo za gledanje Drugog programa (VIDEO)

Oni koji su kupili televizore pre 67. godine u Drugi program mogu da se uključe kupovinom takozvanog konvertora, ulaganja su oko 350 stotina dinara
Objavljeno:

31. Decembra 1971. godine počelo je emitovanje programa u boji, samo na TVB Drugi program, a tek od 1977. godine emituju se oba programa u koloru

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Odmah nakon početka emitovanja Drugog programa, emitovalo se i uputstvo za nameštanje ovog kanala na tadašnjim televizorima.

foto: Print Screen Youtube

"Kako se može gledati crno-beli 2.program, za one koji još nisu nabavili kolor prijemnik i program u boji. Vlasnici skupih televizora u boji, jednostavno će uključiti svoj aparat, pronaći će kanal i finom regulacijom uskladiti boje. Vlasnici crno-belih televizora sa priključkom za drugi program, uključiće dugme sa natpisom UHF i okretanjem dugmeta za finu regulaciju pronaći će sliku i zvuk Drugog programa. Oni koji su kupili televizore pre 67. godine u Drugi program mogu da se uključe kupovinom takozvanog konvertora, ulaganja su oko 350 stotina dinara. Iz TV Revije od 24. decembra, 1971. godine."

Odmah nakon nastanka Drugog programa, urednik Bora Mirković tražio je od reditelja Srđana Karanovića da snimi neku seriju o "mladima" i tako je nekada davno, pre mnogih puteva i mostova, pre mnogo likova sa televizije nastao Bumbar i legendarna serija "Grlom u Jagode" baš na tom Drugom programu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.