Ovaj grad u Srbiji je na najvećem udaru virusa Zapadnog Nila!
Foto: Dado Đilas

obratite pažnju!

Ovaj grad u Srbiji je na najvećem udaru virusa Zapadnog Nila!

Kada je reč o broju obolelih od groznice Zapadnog Nila, za sada nema novih slučajeva
Objavljeno: 14:52h

U periodu od 24. jula do 5. avgusta, najveći broj komaraca za koje je potvrđeno da su zaraženi virusom Zapadnog Nila, registrovan je u Pančevu! Od deset lokacija gde su otkrivene "pozitivne" krvopije, čak pet je na teritoriji grada na Tamišu. Radi se o Starom Tamišu, Nadelu, Omoljici, Starčevu i Vojlovici.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Pančevo je svake godine ugroženo područje, ne samo naš grad, već ceo Južno-banatski okrug - ističe dr Mirela Petrović, članica Gradskog veća Pančeva zadužena za zdravstvo.

Stiže nam groznica Zapadnog Nila, a evo ko je najugroženiji! (FOTO)

foto: Printskrin/Youtube/heXaVideoBG

Ona kaže da se preduzimaju sve potrebne mere kako bi se smanjio broj komaraca, ali da je to jednostavno "problem koji traje".

Dobro su se setili: Konačno prskaju komarce u Beogradu!

- Grad Pančevo je odmah počeo sa zaprašivanjem komaraca sa zemlje, međutim, situacija nije bolja, ali ono što je bitno je da nije ni gora. Juče je održan sastanak na inicijativu gradonačelnika Saše Pavlova, kome je prisustvovao i dr Dragan Ilić, direktor Instituta „Batut“ kao i ostali članovi Gradskog veća, i doneta je odluka da ugroženi krajevi nastave da se zaprašuju i da se sprovodi redovni epidemiološki nadzor - dodaje ona.

foto: Profimedia

Kada je reč o broju obolelih od groznice Zapadnog Nila, za sada nema novih slučajeva.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.