PRIPAZITE! U NAREDNA 2 SATA MOGUĆ OLUJNI VETAR, JAK PLJUSAK I GRMLJAVINA! Na snazi ŽUTI METEOALARM!
Vreme u Srbiji, Foto: printskrin

oprez

PRIPAZITE! U NAREDNA 2 SATA MOGUĆ OLUJNI VETAR, JAK PLJUSAK I GRMLJAVINA! Na snazi ŽUTI METEOALARM!

Jutarnja temperatura od 11 do 15, najviša dnevna od 22 do 25 stepeni

Objavljeno:

U većem delu zemlje na snazi je žuti meteoalarm, a za narednih dva sata meteorolozi najavljuju pljuskove praćene grmljavinom i jak olujni vetar. Posle podne i uveče jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, prvo na zapadu i jugozapadu, a tokom noći i u ostalim krajevima, saopštio je RHMZ.

"U naredna dva sata u severozapadnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije mestimično kiša ili kratkotrajan plјusak sa grmlјavinom. Na teritoriji Baograda slaba kiša. U košavskom području i na planinama vetrovito sa jakim jugoistočnim vetrom, koji će povremeno dostizati i udare olujne jačine. Posle podne u slablјenju", stoji u najavi RHMZ-a.

Žuti meteoalram je na snazi u celoj zemlji, sem u Bačkoj, a on označava da "vreme može biti opasno, potencijalno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku".

U Banatu se očekuju jaki udari vetra koji mogu da nanesu štetu na pokretnoj i nepokretnoj imovini, problemi u transportu i saobraćaju.

Kako su još najavili meteorolozi, u Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno, malo toplije, ponegde sa slabom kišom.

Duvaće slab i umeren vetar, u košavskom području i na planinama jak i olujni, južni i jugoistočni, posle podne u slabljenju i skretanju na zapadni i jugozapadni pravac.

Jutarnja temperatura od 11 do 15, najviša dnevna od 22 do 25 stepeni.

U Beogradu umereno do potpuno oblačno, malo toplije, tokom dana uz mogućnost kratkotrajne kiše, dok se uveče i tokom noći očekuje jače naoblačenje sa kišom.

Jutarnja temperatura oko 15, najviša dnevna oko 24 stepeni.

U utorak pretežno oblačno i malo hladnije, mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima. Uveče postepeni prestanak padavina i razvedravanje, prvo na zapadu.

U sredu i četvrtak promenljivo oblačno u većini mesta sa sunčanim intervalima, a u brdsko planinskim predelima i na istoku ponegde sa kratkotrajnom kišom.

Od petka pretežno sunčano i toplije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.