NEMA ŠANSE DA POGODITE ŠTA JE AMERIČKI AMBASADOR JEO U PRIJEPOLJU: On nastavlja da PUSTOŠI srpske restorane! (FOTO)
Američki ambasador, Foto: RINA

ENTONI GODFRI U PRIJEPOLJU

NEMA ŠANSE DA POGODITE ŠTA JE AMERIČKI AMBASADOR JEO U PRIJEPOLJU: On nastavlja da PUSTOŠI srpske restorane! (FOTO)

Nema sumnje da Godfri na najbolji mogući način upoznaje Srbiju, a kako drugačije nego preko hrane po kojoj je naša zemlja prepoznatljiva.

Objavljeno:

Američki ambasador u Srbiji, Entoni Godfri, definitvno je ljubitelj srpske domaće hrane, a to je pokazao već nekoliko puta.

U koji god deo naše zemlje da ode, ne propušta priliku da proba specijalitete specifične za taj kraj. Tako je bilo i prilikom nedavne posete Prijepolju, kada je svratio u lokalnu pekaru i naručio – ćevape na kajmaku.

„Videli smo da se parkiarju džipovi sa diplomatskim tablicama, izašlo je obezbeđenje, a kasnije i ambasador sa prevodiocem. Rekao je da je već čuo za „Mahovu pekaru“ i da je zato odlučio da svrati i proba naše specijalitete. Uzeo je pet ćevapa na kajmaku u lepinji i seo ipsred pekare, kao sav običan svet. Insistirao je da plati, a radnici je na poklon dao značku na kojoj su ucrtani simboli naše dve zemlje“, rekao je za RINU, Salko Bajramović vlasnik pekare.

Pekara u Prijepolju
Pekara u Prijepolju foto: Rina.rs

Nema sumnje da Godfri na najbolji mogući način upoznaje Srbiju, a kako drugačije nego preko hrane po kojoj je naša zemlja prepoznatljiva. Prethodno se oduševio leskovačkim roštiljem, mućkalicom i hranom studentkinje iz Vranja. Na društevnim mrežama često se zbijaju šale na račun njegove „ješnosti“, ali očigledno je da on tome ne pridaje veliki značaj.

foto: Rina.rs

„Pročitao sam već dosta negativnih komentara, nakon što je jeo u našoj pekari. Čovek je izuzetno ljubazan, velikodušan i prijatan, i zaista nije nikakav greh ukoliko je ljubitelj dobrog zalogaja. To može za sve nas da bude samo plus, jer će se za našu hranu čuti i van granica Srbije“, kaže Salko iz Prijepolja.

Mahova pekara postoji već 100 godina i mesto je u koje na putu za Crnu Goru svraćaju i brojni turisti. Postala je simbol grada na Limu, a nakon Godfrijeve posete najprodavaniji su svakako ćevapi na kajmaku.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Rina.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.