POZNATA VODITELJKA MENJA BUJOŠEVIĆA NA ČELU RTS-A? Ona nije jedini poznati kandidat!
Foto: Zoran Jevtić

želi u fotelju?

POZNATA VODITELJKA MENJA BUJOŠEVIĆA NA ČELU RTS-A? Ona nije jedini poznati kandidat!

- Na nama je ogromna odgovornost da izaberemo osobu koja će biti dostojna da vodi RTS. Oči domaće i međunarodne javnosti uprte su u nas

Objavljeno:

Dragan Bujošević, Vladimir Palikuća, Olivera Jovićević, Stanislav Veljković i Miloš Rajković - imena su ljudi, kako saznajemo, a kojima će članovi Upravnog odbora RTS obaviti razgovore pre nego što odluče ko će od njih eventualno biti novi generalni direktor RTS.

Upravni odbor Javnog servisa Srbije otvorio je juče pristigle prijave i konstatovao da su uslove ispunili aktuelni v. d. generalnog direktora Dragan Bujošević, autorka emisije "Upitnik" Olivera Jovićević, pisac i bivši član REM Miloš Rajković, voditelj "Beogradske hronike", "Jutarnjeg programa" i generalni sekretar Javnog servisa Stanislav Nedeljković.

Uslove nisu ispunili novinar u penziji Svetislav Nedeljković, koji nije prošao u drugi krug ni na prošlom konkursu, zatim član Programskog saveta RT Vojvodine Budimir Marković, Milena Vučetić, dugogodišnji tehnički direktor RTS, Slobodan Orlić, bivši poslanik i direktor "Rajt agencije", reditelj Đura Mrđa, koji nije dostavio uverenje o prebivalištu, i pesnik i spoljni saradnik RTS Vladimir Rakić.

- Na nama je ogromna odgovornost da izaberemo osobu koja će biti dostojna da vodi RTS. Oči domaće i međunarodne javnosti uprte su u nas - rekao je predsednik Upravnog odbora RTS Vladimir Vuletić.

Najveće iznenađenje je kandidatura Olivere Jovićević. Rođena je 15. avgusta 1966. godine u Bajinoj Bašti kao prvo od četvoro dece šumarskog inženjera Lazara i domaćice Novke. Olivera je rasla uz tri mlađe sestre Laru, Nelu i Natašu, s kojima je kasnije naučila najvažnije životne lekcije. Danas svoje iskustvo pokušava da prenese na ćerku Dunju, koju je dobila iz svog jedinog braka koji se završio razvodom, a to često čini evocirajući uspomene. Zanimljivo je da joj je školska drugarica glumica Vesna Trivalić.

Upravni odbor zvanično ima 45 dana da izabere novog generalnog direktora, a zakazivanje razgovora s kandidatima očekuje se već od sledeće nedelje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.