POLAKO SE VRAĆAMO U NORMALNE TOKOVE: Direktor Banjice Baščarević objasnio kakva je situacija u OVOJ USTANOVI
dr Zoran Baščarević, Foto: Printscreen/Novo jutro

DOBRO JE

POLAKO SE VRAĆAMO U NORMALNE TOKOVE: Direktor Banjice Baščarević objasnio kakva je situacija u OVOJ USTANOVI

Za tri nedelje imali smo 6.500 pregleda, od toga 2.000 pregleda u hitnoj službi i 150 prijema pacijentata.

Objavljeno:

Banjica je dobro organizovana ustavnova koja je dobro snabdevena svim neophodnim materijalom, a preglede radimo po prioritetu, rekao je za TV Pink dr Baščarević.

Direktor instituta za za ortopedsko-hirurške bolesti „Banjica“ prof. Dr Zoran Baščarević rekao je za Novo jutro TV Pink da se ova bolnica polako vraća u regularne tokove, nakon izlaska iz kovid sistema.

- Prelaskom iz kovid u non-kovid sistem ustanova se polako vraća u normalne radne tokove. Radimo isto kao i pre epidemije kovida. Mi smo se organizovali tako što imamo sitem zakazivanja, naši pacijenti znaju brojeve telefone na koje mogu da zakažu pregled – kaže Baščarević, objašnajvajući da se sada pacijenti tretiraju po prioritetu.

- Već 31. avgusta smo prihvatili prvu hitnu službu. Počeli smo da obavljamo redovne operativne programe. Izvesno je određeno kašnjenje za pacijente sa malignim bolestima, brojne traumatizovane traume. Da bi uhvatili korak sa svim tim, napravili smo listu prioriteta. Sada imamo tri hitne službe nedeljno.

Za tri nedelje imali smo 6.500 pregleda, od toga 2.000 pregleda u hitnoj službi i 150 prijema pacijentata i naravno operacije svih tih ljudi. Vatili smo se u onkološku patologiju takođe. Imamo pet nedeljno onkoloških pregleda, takođe bavimo se i defomiteta i trauma kičmi – objašnajva Baščarević.

Kako kaže, Banjica je dobro organizovana ustavnova koja je dobro i snabdevena svim neophodnim materijalom.

- Nama ništa ne nedostaje, samo ne možemo da postignemo da nadoknadimo sve ono što je stalo zbog kovida – objašnjava on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Pink.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.