OD MIHAELA POSTAO MIHAJLO: Razlog zbog koga je 1 Nemac postao pravoslavac ODUŠEVLJAVA SVAKOGA
Mihail Buš, Foto: Printskrin

ZANIMLJIVO

OD MIHAELA POSTAO MIHAJLO: Razlog zbog koga je 1 Nemac postao pravoslavac ODUŠEVLJAVA SVAKOGA

U šabačkoj crkvi jedan Nemac postao je pravoslavac

Objavljeno: 16:52h

Mihael Buš (33) odlučio se da uzme pravoslavnu veru nakon višedecenijskog druženja sa Srbima.

Mihailo kaže da voli Srbe i da ga oduševljavaju srpska tradicija, običaji i vera, a posebno druženje sa Srbima jer “tu oseća najveće poštovanje i ljubav.”

Iako je u braku sa Nemicom, Mihajlo ne isključuje mogućnost da se on i njegova supruga ponovo venčaju u Srpskoj pravoslavnoj crkvi. – Ja sam oduševljen Srbima. Srbi su mnogo dobri ljudi. Oni su veoma tradicionalni. Poštuju sebe i svoj narod – priča Mihael, sada Mihailo. Početak novog duhovnog života za mladog Nemca samo je nastavak onog o čemu je čitao poslednjih godina.

Dosta toga osetio je kroz druženje sa Milanom Lončarom, svojim kumom, i Sašom Pureševićem, kod kog radi kao poslovođa u Nemačkoj. On je dolazio kod mene na slavu. To je bilo pre pet godina. Bio je oduševljen našim običajima. Кasnije je dolazio za Božić. Sa mnom je išao u crkvu i upoznao se sa našim običajima. Sve mu se to veoma dopalo i onda je odlučio da se krsti u našoj crkvi. Sećam se kada mi je rekao da mu je to želja, to veče smo se napili – priseća se Milan Lončar. Sveži pravoslavac brojanicu i krst nosi sa sobom. Uvek naglašava da je njegova vera i ljubav prema Srbima iskrena i čista.

– Oni su me vezali za sebe i ja sam jedne večeri odlučio da budem njihov brat. Najveće poštovanje i ljubav osetio sam među Srbima – priča sada već oduševljeno.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Opanak.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.