GRAĐANI SRBIJE MOGU U KINU: Potrebna je samo ova viza
Aer, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

odlicno

GRAĐANI SRBIJE MOGU U KINU: Potrebna je samo ova viza

Ministar Dačić i ambasadorka Čen Bo ocenili su da su, uprkos pandemiji virusa korona, odnosi dve zemlje dodatno unapređeni u prethodnom periodu

Objavljeno:

Građani Srbije koji imaju kinesku boravišnu dozvolu imaju odobren povratak u tu zemlju, saopštila je ambasadorka Kine Čen Bo tokom današnjeg sastanka sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

Ambasadorka je navela da, iako su u Kini i dalje na snazi posebne mere za sprečavanje epidemije KOVID-19, doneta je odluka o odobravanju povratka u Kinu državljanima više evropskih zemalja, uključujući i Srbiju, koji poseduju važeću kinesku boravišnu dozvolu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova, Čen Bo se zahvalila našoj strani na pomoći za povratak kineskih radnika u Srbiju, koji su angažovani na izgradnji infrastrukturnih projekata.

Ministar Dačić i ambasadorka Čen Bo ocenili su da su, uprkos pandemiji virusa korona, odnosi dve zemlje dodatno unapređeni u prethodnom periodu.

Ambasadorka Čen Bo je naglasila da se, posle normalizacije epidemiološke situacije u svetu, očekuje intenziviranje kontakata i međusobnog dijaloga Kine na globalnom planu, uključujući i Srbiju.

Dačić je naglasio da se, nakon formiranja novog saziva Vlade Srbije i otpočinjanja njenog funkcionisanja u punom kapacitetu, očekuje dalje intenziviranje saradnje dve zemlje i to u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Ministar je izrazio zadovoljstvo povodom nastavka aktivnosti kineskih kompanija na realizaciji brojnih projekata u Srbiji.

Dačić je informisao ambasadorku Čen o aktuelnoj situaciji na KiM, kao i rezultatima posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Vašingtonu i novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.