SRBIJA OVO JOŠ NIJE VIDELA NA TELEVIZIJI! Čovek je uživo u emisiji RUKOM VODITELJKI NAMEŠTAO ŽELUDAC! (VIDEO)
Šok na srpskoj TV, Foto: Printscreen/TV Happy

VEROVALI ILI NE

SRBIJA OVO JOŠ NIJE VIDELA NA TELEVIZIJI! Čovek je uživo u emisiji RUKOM VODITELJKI NAMEŠTAO ŽELUDAC! (VIDEO)

Želudačna kila, je anatomski poremećaj, nastaje kada se želudac „probije“ u grudni koš kroz otvor na dijafragmi, na mestu gde jednjak iz grudnog koša prelazi u trbušnu duplju

Objavljeno:

Pravo čudo dogodilo se na televiziji Happy, koja ima nacionalnu frekfenciju, a u emisiji “Posle ručka”. Tada je Rade Lakić Laki, manuelni terapeut, nameštao želudac voditeljki, a o tome priča Srbija!

Gostujući na Happy televiziji Lakić je otkrio kako rešiti želudačne probleme i praktično pokazao na voditeljki.

Proces “nameštanja” želuca trajao je nekoliko minuta, a nakon toga, voditeljka je prokomentarisala:

– Već je gotovo? Sada se osećam i vitkije – rekla je ona kroz smeh.

– Želudac je jako bitan faktor koji se podiže na nervnoj bazi.. nagomilan stres, nervoza, i cela dijafragma odlazi gore, dolazi do naticanja, dobijete čak i krvni pritisak, gorušicu, aritmiju, teže disanje, itd – objasnio je Lakić.

– Želudac je vezan za kičmu.. treba ga naći od kičme, pritisne se, pa se potom spusti dole..

Želudačna kila, je anatomski poremećaj, nastaje kada se želudac „probije“ u grudni koš kroz otvor na dijafragmi, na mestu gde jednjak iz grudnog koša prelazi u trbušnu duplju. Statistika kaže da svaka treća osoba ima želučanu kilu, a sve češće oboljevaju i mlađe osobe – nastavlja Lakić.

On je objasnio i kako nastaje kako nastaje hijatus hernija, odnosno želudačana kila sa kojom se narod sve čepće muči.

– Usled podizanja teškog tereta, stalni položaj podignutih ruku iznad ramena, porođaju, napinjanju pri kijanju,obroci u ležećem položaju i za niskim stolom, brzom gutanju hrane bez žvakanja hrane, kod tvrde stolice i naprezanja pri defekaciji,posle povraćanja, udarca u stomak,pada,stresa… Tegobe mogu otežati život i onemogućiti normalno funkcionisanje čoveka – rekao je on.

– Dijafragma je takođe snažan mišić koji učestvuje u disanju. Pokretanje dijafragme omogućava kretanje donjeg dela grudnog koša. Bez pokretanja dijafragme nema dubokog disanja – kazao je on, a onda otkrio kako se nositi sa bolovima u želudcu koje on može veoma lako da otkloni.

– Podignut želudac danas imaju i mladi i stari. Simptomi su isti i mogu otežati i onemogućiti normalno funkcionisanje čoveka, kao i u slučaju hijatus hernije-želudačne kile. Uzrok je pritisak u trbušnoj duplji koji je nastao usled podizanja tereta, pregibanja, čestog i snažnog kašlja, gojaznosti.

Potom je otkrio rešenje za taj problem…

– Nameštanje želuca, kao neinvazivna, proverena, manuelna tehnika gde se posebnom vrstom masaže želudac postavi na njegovo prirodno mesto u abdomenu – kaže Lakić koji otkriva da se odmah nakon toga olakšanje, počne se disati punim plućima, opušta se dijafragma, oslobađa se stres, napetost u leđima popušta, smiruju se aritmije i uznemirenost srca, smanjuje se vraćanje hrane i neprijatne kiseline u jednjaku….

Pogledajte na 52:52 kako je to izgledalo

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.