SRPSKA TERMINATORKA ZNANJA IMALA JE STRAŠNU ŽIVOTNU DRAMU: Milici je gledala kako GORI sve što ima
Milica Jokanović, Foto: Printscreen

DA LI SE SEĆATE?

SRPSKA TERMINATORKA ZNANJA IMALA JE STRAŠNU ŽIVOTNU DRAMU: Milici je gledala kako GORI sve što ima

Najbolja drugarica joj je bila enciklopedija, koju je dobila od oca na poklon

Objavljeno:

Nazivaju je „Terminatorom znanja“, a Milica Jokanović postala je miljenica publike u kvizu „Potera“. Višestruka je pobednica kvizova, po profesiji je pravnica koja je dugo bila nezaposlena.

Poslednjih godinu dana radi dva posla, prvi u Gradskoj upravi, a drugi u kvizu „Potera“. Na ekranima deluje hladno, ali elokventno, te se takmičari uplaše kada im se iz stolice obrati Milica.

- Privatno sam sasvim obična devojka, spremna da sasluša i razume ljude oko sebe. Volim mnogo da čitam, gledam kvalitetne filmove i družim se sa meni dragim ljudima. Posedujem ljudsku toplinu i emotivnost, iako ne delujem tako jer je moja uloga u kvizu da ponekad budem hladna i stroga. Nasmeje me svaka dobronamerna šala i rasplače ljudska zloba i spletkarenje - kaže Milica i otkriva da joj je simpatičan nadimak “princeza znanja”.

Život je nije mazio, te je prošla kroz veoma turbulentane životne okolnosti. Rođena je u Zenici, u gradu gde su je svi voleli kao vedru i već tada prepametnu devojčicu, te ona nije kao većina njenih vršnjakinja volela da se druži sa lutkama, već potpuno suprotno.

Najbolja drugarica joj je bila enciklopedija, koju je dobila od oca na poklon.

Početkom rata u BiH porodica Jokanović mora da beži iz Zenice, a Milica koja je tada imala deset godina i danas pamti trenutak kada joj je zapaljena kuća sa kojom je izgorela i njena biblioteka prepuna knjiga.

Zarekla se tada sebi da će da nastavi da se obrazuje još više i da nikada neće stati sa sakupljanjem knjiga.

- Pamtim ga kao grad divnih i vedrih ljudi u kome sam na poklon dobila prvu enciklopediju od oca - ispričala je Milica za magazin "Hello".

U školi je nastavila da briljira, nije bilo oblasti iz koje nije bila najbolja, ali se nikada nije nametala, nije sebe isticala u prvi plan, jednostavno njeno prebogato znanje nije moglo da ostane neprimećeno.

I na fakultetu je samo ređala desetke, bila je jedan od najboljih studenata prava. Ne ljuti se kada joj kažu da je kvizomanka, a recept za veliko znanje kaže da ne postoji.

Ona samo upija informacije za koje proceni da su važne, puno čita, gleda emisije koje je interesuju, posmatra svet oko sebe.

- Vodim dinamičan i aktivan život. Plivam, džogiram, čitam, družim se... Čitam od svoje treće godine, a koliko sam knjiga pročitala, to sam bog zna - priča Milica.

- Moja biblioteka sada broji nekoliko stotina naslova, ali stan mi je mali oko 30 kvadrata pa ne može više ni da stane - rekla je u emisiji "Tako stoje stvari" jedna od najpoznatijih kvizomanki u Srbiji.

Naglašava da se nikada ne bi ofarbala, jer je ubeđena da muškarci više vole plavuše! A kada je ljubav u pitanju, naravno da je ona važan deo Miličinog života ali o tome ne govori za javnost, to je njena intima koju ljubomorno čuva samo za sebe.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.