SMENJENA 3 DIREKTORA ŠKOLA U SRBIJI: Ovakve STVARI se NE MOGU TOLERISATI!
Foto: EPA / RONALD WITTEK

ništa novo

SMENJENA 3 DIREKTORA ŠKOLA U SRBIJI: Ovakve STVARI se NE MOGU TOLERISATI!

Šarčević je rekao rekao da i on sam svakodnevno dobija snimke na kojima se vide đaci, pa i nastavnici bez maski, i upozorio da će reagovati na svaki takav slučaj

Objavljeno:

Tri direktora škola u Srbiji smenjena, a jedan od razloga je i to što đaci nisu nosili maske i nisu poštovali epidemiološke mere, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević.

„Nećemo tolerisati ni najmanje kršenje mera. Učenici treba da budu odgovorni, nastavnici još više, a direktori najviše, jer je na njima najveća odgovornost“, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević povodom navoda da srednjoškolci ne nose maske, prenosi Tanjug.

On je naveo da je za prva tri dana nastave već smenio tri direktora - u Beogradu, Pančevu i Nišu i da posredno njihova smena ima veze sa nepoštovanjem mera, ali nije samo to bio razlog, objavio je „Blic“.

foto: Tanjug

Šarčević je rekao rekao da i on sam svakodnevno dobija snimke na kojima se vide đaci, pa i nastavnici bez maski, i upozorio da će reagovati na svaki takav slučaj.

Ministar je istakao da su juče održani sastanci direktora u mnogim školskim upravama, a da će u ostalima biti održani u ponedeljak, kada će početi i pojačani nadzor prosvetne inspekcije.

„Prosveta je veliki sistem i ako bi se jedan odsto nastavnika opustio i kršio mere, to bi bilo 1.300 nastavnika. Ako bi to činilo jedan odsto učenika, imali bismo 8.500 nedisciplinovanih, što je ogroman epidemiološki rizik“, rekao je Šarčević.

On je naglasio da će koristiti sve zakonske mogućnosti da to ne dozvoli i da ne želi da zbog neodgovorne manjine senka padne na ogromnu većinu koja savesno radi svoj posao.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.