KRENUO VOZ OD BEOGRADA DO BARA: Na prvoj vožnji NEVEROVATAN broj PUTNIKA!
voz, Foto: Vladimir Šporčić

KRENUO VOZ OD BEOGRADA DO BARA: Na prvoj vožnji NEVEROVATAN broj PUTNIKA!

Jovanović je rekla i da podaci pokazuju da je interesovanje za polazak u petak bilo slično, kao i prvog dana

Objavljeno: 17:37h

Beograd -- U četvrtak je, posle pet i po meseci, ponovo uspostavljen međunarodni železnički putnički saobraćaj na relaciji Bar - Beograd - Bar.

Za prvi polazak prodata je samo 21 karta na blagajnama.

To je, kako su iz Željezničkog prevoza (ŽPCG) rekli za Pobjedu, trećina u odnosu na isti period prošle godine.

Iz te kompanije su objasnili da još nemaju podatak koliko je karata prodato direktno u vozu i da će on biti naknadno poznat.

Kako preciziraju, ako se uzme u obzir ukupan kapacitet voza i smanjen broj raspoloživih mesta u prodaji zbog održavanja preporučene fizičke distance, popunjenost tog voza u četvrtak bila je manja od 20 odsto, prenosi eKapija.

"Za mesta za sedenje prodato je sedam karata, u kušetu i u spavaćim kolima još po toliko. U istom periodu prošle godine okvirno smo prodavali 25 mesta u spavaćim kolima, 20 u kušetu i 30 za mesta za sjedenje", navela je PR menadžer ŽPCG, Jovana Jovanović, dodajući da je interesovanje za prvi polazak međunarodnog noćnog voza nakon obustave saobraćaja bilo nešto veće iz pravca Beograda, odnosno Topčidera nego iz pravca Bara.

Jovanović je rekla i da podaci pokazuju da je interesovanje za polazak u petak bilo slično, kao i prvog dana.

"Ono što je pozitivno jeste da su za polazak za petak iz Bara prodata sva mesta u kolima za prevoz praćenih automobila, što pokazuje opravdanost odluke da međunarodni saobraćaj započnemo uvođenjem noćnog voza", rekla je Jovanović.

Navodeći da je u dogovoru sa Srbija vozom odlučeno da se najpre uvede noćni voz, koji, kako je objasnila, ima raznovrsniju ponudu i za koji je postojalo veće interesovanje, Jovanović najavljuje i da bi u zavisnosti od interesovanja putnika i potražnje u narednom periodu mogao da bude uspostavljen i dnevni polazak na ovoj relaciji.

O tome bi, kako je dodala, javnost bila blagovremeno obaveštena.

Podsetila je da za putnike koji putuju iz Crne Gore ka Srbiji nije potreban PCR test, dok posedovanje negativnog PCR testa ili pozitivnog ili negativnog Elisa testa ne starijeg od 72 sata važi za putnike koji dolaze iz zemalja sa žute liste među kojima je i Srbija.

Provera posedovanja negativnog PCR testa ili pozitivnog Elisa testa ne starijeg od 72 časa je u nadležnosti Sanitarne inspekcije koja u stanici Bijelo Polje proverava primenu ove mere, a naše vozopratno osoblje obavlja termalni skrining pri ulazu putnika u voz i vizuelno proverava simptome", objasnila je Jovanovićeva.

Kako je podsetila, u skladu sa preporučenim mjerama, putnici u međunarodnom saobraćaju u obavezi su da nose zaštitne maske, kao i da drže fizičku distancu.

Iz ŽPCG je ranije saopšteno da će noćni voz iz stanice Bar polaziti u 19 sati, iz Podgorice u 20 sati i pet minuta i iz Bijelog Polja u 22 sata i 43 minuta, sa dolaskom u Beograd u šest sati i 12 minuta.

Polazak voza iz Topčidera je u 21 sat i 10 minuta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/B92.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.