KORONA UŠLA U JOŠ JEDNU SRPSKU ŠKOLU! Ćerku poslali na nastavu DOK ČEKA REZULTATE, sad svi ispaštaju
Foto: Printscreen, Profimedia

STRAVIČNO!

KORONA UŠLA U JOŠ JEDNU SRPSKU ŠKOLU! Ćerku poslali na nastavu DOK ČEKA REZULTATE, sad svi ispaštaju

Školi je preporučeno da obavezno sva deca iz tog odeljenja nose maske, da se poooštri dezinfekcija, da se više provetravaju prostorije...

Objavljeno: 11:08h

Učenica 6. razreda Osnovne škole „Natalija Nana Nedeljković“ u Kragujevcu, pozitivna na korona virus, pohađala je časove 1. septembra, jer njeni roditelji nisu prethodno obavestili školu da u tom trenutku čekaju rezultate testa na ovaj virus.

Tek u utorak uveče, po završetku radnog dana, roditelji su obavestili školu da su im stigli rezultati i da je cela porodica pozitivna na kovid 19, piše Telegraf.

Dragana Mijović, direktorka ove škole u Kragujevcu, kaže da su roditelji učenice pozitivne na korona virus tek oko 20.30 sati, 1. septembra, javili odeljenskom starešini da se devojčica testirala i da je zaražena.

- Rečeno je da se cela porodica testirala i da su svi pozitivni. Roditelji nisu nikog u školi obavestili da se naša učenica 6. razreda testirala na koronu. Odeljenski starešina je uveče odmah javio meni, a potom je obaveštena Školska uprava, kao i Institut za javno zdravlje Kragujevac - navodi direktorka

Kako kaže, od Instituta je škola dobila preporuke, među kojima nema one da celo odeljenje u narednom periodu prati nastavu onlajn.

- Školi je preporučeno da obavezno sva deca iz tog odeljenja nose maske, da se poooštri dezinfekcija, da se više provetravaju prostorije... Sva deca su nastavila regularno da dolaze u školu. Ipak, rečeno je da deca nikako ne dolaze na nastavu ukoliko čekaju rezultate testa na koronu ili osete bilo kakve simptome - naglašava Mijović.

Ona je apelovala na roditelje, na njihovu savest i odgovornost, rekavši da je u celom ovom procesu njihova uloga jako važna.

Kako je dodala, zaražena devojčica od 1. septembra ne dolazi u školu i nalazi se u izolaciji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.