OVO JE NAJHUMANIJI ČOVEK U SRBIJI: Vladan će u petak na +40 pešačiti 40 kilometara ZA MALU MIU ŽIKIĆ! (4)
608 na 3030, Foto: Google maps, Privatna arhiva

608 NA 3030

OVO JE NAJHUMANIJI ČOVEK U SRBIJI: Vladan će u petak na +40 pešačiti 40 kilometara ZA MALU MIU ŽIKIĆ! (4)

Cilj akcije je skretanje pažnje na probleme sa kojima se susreće i Mia ali nažalost i stotine druge dece u Srbiji

Objavljeno:

Mia Žikić je skoro od rođenja provela svoj život u bolnici. Kako bi se njeno stanje poboljšalo i kako bi mogla da sedi i samostalno se kreće, potrebna je operacija koju porodica nije u mogućnosti da finansijski isprati.

Iz tog razloga, njen sugrađanin Vladan Vugdelija krenuće na pešački maraton u sklopu akcije ,,Kilometri za Miu''.

foto: Budi human

,,U okviru ove akcije ja ću u petak, 04. septembra u 7 časova ujutru, krenuti na pešački maraton od moje rodne Resavice do Paraćina a sve u cilju animiranja javnosti za prikupljanje pomoći za lečenje moje sugrađanke, četvorogodišnje Mie Žikić iz Paraćina kojoj je jedina šansa da prohoda, operacija u Turskoj za koju je potrebno još nešto manje od 3 miliona dinara.

Takođe, cilj akcije je skretanje pažnje na probleme sa kojima se susreće i Mia ali nažalost i stotine druge dece u Srbiji. Svako ko želi može da bude deo ove akcije, bilo slanjem SMS poruke sa tekstom 608 na broj 3030 bilo uplatom donacije na račun Fondacije ‘’Budi human’’ čime će simbolično kupiti kilometre ovog maratona ali ono što je jedino bitno, svaka ova poruka i donacija značiće da je Mia korak bliže detinjstvu i životu kakav zaslužuje.

Ovo će za mene biti samo pešačenje ali za Miu je svaki dan trka sa vremenom jer za svaki dan i mesec za koji se prolongira operacija, smanjuju se šanse za ista ima efekte kakvi se od nje očekuju. Svakog dana, što na televiziji a pogotovo na društvenom mrežama vidimo na desetine apela za pomoć u lečenju i nažalost, uglavnom se radi o bolesnoj deci i verujem da nema nikoga koga sve te priče nisu dotakle, pogotovo nekoga ko makar na trenutak pokuša da se stavi u poziciju te dece i njihovih roditelja.

Zamislite da od rođenja živite u bolnici, da su vam drugari lekari i medicinske sestre a ne vaši vršnjaci, da nikad niste hodali, potrčali, šutnuli loptu, sve one stvari koje mi uzimamo zdravo za gotovo.

Sva ova deca i njihovi roditelji su istinski heroji i kao takvi ne smeju ostati zaboravljeni.''

Dragi prijatelji, pozivam vas da zajedno sa mnom budete deo ove akcije. Za Miin osmeh,6️⃣0️⃣8️⃣ na 3️⃣0️⃣3️⃣0️⃣

Objavljuje Vladan Vugdelija u Nedjelja, 30. kolovoza 2020.

Nakon uredne trudnoće i carskog reza, četiri dana nakon rođenja Mia dobija sepsu i stafilokoku u nosu i tada je lekari prebacuju u KC Kragujevac gde provodi prvih mesec dana života.

Mia je otpuštena iz Kliničkog centra Kragujevac sa dijagnozama hipotonija mišića i usporeni psihomotorni razvoj. Od hipotonije dobija kifoskoliozu kičme i od nepunih godinu dana života je na Klinici za rehabilitaciji u Beogradu.

Dobija mider kao pomagalo kako bi se stabilizovao trup i ispravio kičmeni stub da bi Mia mogla da sedi i da se kreće. Na žalost, ni jedan od ovih pokušaja nije bio uspešan i lekari dalje predlažu operaciju kičme i ugradnju šipke da bi se kičmeni stub ispravio.

Za Miin osmeh! Budimo humani!

Pomozimo Mii!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 608 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human608 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-533494-94

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002852.8 IBAN: RS35160005400002852867 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.