Nova afera Etnografskog muzeja: Kustosi prodaju buđav sir
Foto: Wikipedia

skandal

Nova afera Etnografskog muzeja: Kustosi prodaju buđav sir

Prodavnica Manakove kuće u okviru beogradskog Etnografskog muzeja nedavno je obišla vetarinarska inspekcija i ustanovila da je pirotski kačkavalj pokvaren
Objavljeno: 11:34h

Novosti navode da su ostali proizvodi ispravni, a da je ideja da se u okviru muzeja otvori prodavnica potekla od direktorke Etnografskog muzeja Mirjane Menković kako bi se uvećali prihodi.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Sada kada je inspekcija ustanovila da je sir pokvaren, ona je od kustosa Etnografskog muzeja zatražila da se svako pismeno izjasni i obrazloži zašto iz prodavnice nisu uklonili buđavi sir. Ona od kustosa traži da odgovore "kako je inspektor primetio da je kačkavalj pokvaren i kako je inspekcija došla u posed sira".

Novosti još navode da su kustosi redom odgovorili da nisu školovani da čuvaju i prodaju kobasice i sir ili da održavaju frižidere i da su tu da brinu o kulturnom nasleđu, dodajući da im se kaže ko je odgovoran za sireve, odakle su stigli.

U odgovorima kustosa Etnografskog muzeja direktorici se navodi i da frižideri u dućanu nisu adekvatni za čuvanje sireva, nego samo za vino i podsećaju da prema zakonu u Muzeju zbog glodara nije dozvoljeno gajenje biljaka i gajenje hrane.

Pronalaženje buđavog sira je samo još jedna u nizu afera u Etnografskom muzeju. Upravni odbor i Ministarstvo kulture još nisu odgovorili na nedavno sramotno korišćenje prostora muzeja za svadbu direktorkinog sina.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.