Čudo na Svetog Iliju: Proplakale ikone u manasturu sveti Luka! (FOTO)
Foto: Printscreen Youtube, printscreen/ twitter

nesvakidašnja pojava

Čudo na Svetog Iliju: Proplakale ikone u manasturu sveti Luka! (FOTO)

Mirotočenje ikona znači da bog i sveci brinu o ljudima, šaljući im poruke.
Objavljeno:

Više od stotinu vernika juče je svedočilo trenutku kada su iz očiju na čudotvornim ikonama Sv. Luke i Sv. Alekseja Carevića potekle mirotočive suze, dok se manastirom širio specifičan miris.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ova nesvakidašnja pojava, prema rečima sveštenika i verskih analitičara, predstavlja božju opomenu, nesreću i stradanje. Poslednji put su, kako kažu meštani, zaplakale 24. aprila na Cveti, na dan političkih izbora u Srbiji.

Verski publicista Vladimir Dimitrijević kaže da mirotočenje ikona znači da bog i sveci brinu o ljudima, šaljući im poruke.

- Ako mirotoči obilno sa različitih mesta na ikoni, poput ruku Hrista ili svetih, ono može označavati milost božju i radosne događaje. Ako teče u vidu suza, ono može da označava blizinu stradanja i događaje koji će sve potresti.

I u jednom i u drugom slučaju to su opomene i pozivi na duhovno buđenje, ukazivanje na činjenicu da sve što činimo i što jesmo, činimo i jesmo u božjem prisustvu - navodi Dimitrijević.

Protođakon Ljubomir Ranković ističe da je teško objasniti zašto ikone plaču, jer to samo bog zna.

- Kada fizički mrtva stvar projavi živo dejstvo, poput suza, to može biti samo božje delo. Plač je znak tuge i dolazak žalosti, nesreće, ali i opomena od boga. Da se neko iscelio preko tih suza, onda bi to bila božja milost. S obzirom na to da ova poruka nije poslata razgovetno u vidu pisma ili glasa, već tajno, znači da moramo sačekati i videti šta će se to dogoditi - kaže Ranković.

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.