KORONA U ŠAPCU! Aktivno obolelih 350, nema pacijenata na RESPIRATORIMA
Šabac, Foto: Printscreen/Google streetview

nije dobro

KORONA U ŠAPCU! Aktivno obolelih 350, nema pacijenata na RESPIRATORIMA

Od 20. juna u Šapcu je registrovano 1.870 obolelih od korona virusa

Objavljeno:

Od 20. juna u Šapcu je registrovano 1.870 obolelih od korona virusa, izlečenih je 1.520, dok je broj aktivno obolelih 350, rečeno je na sednici Štaba za vanredne situacije.

V.d. direktor Zavoda za javno zdravlje dr Branko Vujković na konferenciji za medije je kazao da je dobro što se smanjuje broj hospitalizovanih pacijenata, ali i pacijenata koji su u teškom stanju, te sada nema ni jednog pacijenta na respiratoru.

Prema informacijama koje je saopštio, prethodnih dana je dezinfikovan deo Opšte bolnice u Šapcu koja je bila kovid bolnica te je sada deo hirurškog bloka pretvoren u zelenu zonu.

Komandant Štaba za vanredne situacije grada Šapca i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović rekao je da se svakodnevno prate rezultati te da Štab za vanredne situacije zaseda svake večeri i analizira pet izveštaja koje mu dostavljaju nadležne službe.

On je naveo da se situacija sada polako stabilizuje, dodajući: "ovo je kriza kojoj se vidi kraj u Šapcu".

Zabrinuli su ga, dodao je, podaci od utorka i srede prošle sedmice i današnji.

- Podaci od utorka i srede dovode do određenog skoka broja zaraženih, prošle sedmice je to bilo 11 danas pet, a juče nije bilo pozitivnih na koronavirus u Šapcu. Videćemo u narednim danima koji su nam sledeći koraci, ali mislim da su nam problematični vikendi i to što u okolnim opštinama i dalje rade bazeni i odvijaju se proslave - kazao je Zelenović.

Na pitanje novinara o početku školske godine Zelenović je rekao da će grad Šabac obezbediti maske za sve učenike i zaposlene u školama, što je oko 13.600 učenika i oko 1.700 nastavnika u osnovnim i srednjim školama, a zaniljivo je, dodao je, da se čak 95 odsto roditelja izjasnilo da žele da njihova deca idu u školu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.