OGLASILI SU SE PROFESORI FIZIČKOG VASPITANJA: Nema zdravlja bez fizičke aktivnosti! OVO JE NJIHOV PREDLOG
Koronavirus / Ilustracija, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/DRAGAN KARADAREVIC

PREPORUČILI

OGLASILI SU SE PROFESORI FIZIČKOG VASPITANJA: Nema zdravlja bez fizičke aktivnosti! OVO JE NJIHOV PREDLOG

Preporuke su uputili na tri adrese - Ministarstvu prosvete, Nacionalnom prosvetnom savetu i Zavodu za unapređenje obrazovanja i vaspitanja

Objavljeno:

Srpski savez profesora fizičkog vaspitanja predložio je preporuke kako da se organizuje nastava fizičkog vaspitanja tokom epidemije virusa korona.

Preporuke su uputili na tri adrese - Ministarstvu prosvete, Nacionalnom prosvetnom savetu i Zavodu za unapređenje obrazovanja i vaspitanja.

"Nema zdravlja bez fizičke aktivnosti. Dete mora da bude fizički aktivno kod kuće i u školi" kaže za Tanjug predstavnik Srpskog saveza profesora fizičkog vaspitanja Goran Petrović.

Pozivajući se na stav Svetske zdravstvene organizacije u preporukama se navodi da fizičku aktivnost ne treba obavljati sa maskom, već da je potrebno održavati propisanu distancu od dva metra.

Preporuka je i održavanje nastave na otvorenom, kad god je to moguće - u školskom dvorištu, lokalnim parkovima, zelenim površinama.

"Što više insistirati na individualnim aktivnostima, na bezkontaktnim sportovima. Nne preporučuje se korištenje zajedničkih svlačionica", navodi Petrović.

Za nastavu u zatvorenom prostoru ne preporučuju se timski sportovi, korištenje zajedničke lopte i rekvizita. Akcenat je na vežbama, fitnesu, aerobiku.

Naveli su i ideje za onlajn nastavu, kao što je, recimo, organizovanje takmičenja ko napravi više koraka u toku dana ili ko ima više pređenih kilometara.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.