HOROR SCENA NA DUNAVU: Pogledajte kako je BROD udario u čamce i RAZNEO ih! (VIDEO)
Incidenti na Dunavu kod Apatina, Foto: Printscreen/Youtube

UDAR BRODA U ČAMCE NA DUNAVU

HOROR SCENA NA DUNAVU: Pogledajte kako je BROD udario u čamce i RAZNEO ih! (VIDEO)

Nagli porast vodostaja od, samo u jednom danu, 1,5 m, je bio dodatni problem za gurača barži, koji inače ima loše manevarske sposobnosti

Objavljeno:

Zapaljen brod u krugu Napretka, nije jedini incident na Dunavu kod Apatina, u poslednja dva dana. Prvi se, juče, dogodio nizvodno od grada, kod Staklare. Brod, gurač sa baražama, koji je plovio pod našom zastavom, udario je u nekoliko čamaca privezanih uz obalu. Tom prilikom oštećena su dva čamca, dok povređenih, na svu sreću, nije bilo.

- Nagli porast vodostaja od, samo u jednom danu, 1,5 m, je bio dodatni problem za gurača barži, koji inače ima loše manevarske sposobnosti. Osim toga, ivica plovnog puta na tom, 1385-om km toka Dunava, je - obala. Čamci tu nisu ni trebali biti privezani, jer je to, takoreći, deo plovnog puta. Brod se zaista primakao skroz do obale, ali i čamci nisu smeli biti tu, objašnjava nam naš dobro upućen izvor sa lica mesta.

Staklara je, inače, omiljeno mesto Sonćana za kampovanje i u vreme ove nezgode na njoj je bilo dosta kampera, pecaroša i kupača. Činjenica je da im je potrebno privezište za čamce. Dobri poznavaoci ovog kampa i okoline navode da bi ono moglo da se „uvuče“ u rukavac, ali da bi ga lokalna samouprava morala odlukom da definiše kao privezište.

- Rukavac bi bio idealno mesto za privezište za čamce. Međutim, ni prethodna, ali ni sadašnja vlast nikada nisu donele odluku o tome, te je ostalo kako jeste, a očigledno da to nije dobro rešenje, jer je na ovom delu reke već bilo sličnih incidenata, čak i sa težim posledicama, dodaje naš sagovornik.

Problem je, evidentno, rešiv. Kao i brojne druge, rešenje i ovog koče političari. Nezainteresovani ili nesposobni, svejedno. Rezultat je isti...

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Apatinskenovine.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.