MARINA U KOLICIMA 10 GODINA SKUPLJA NOVAC ZA BOLESNU DECU: Za rođendan su joj priredili iznenađenje ZA PAMĆENJE
Marina Adamović, Foto: Printscreen/you Tube

U SUZAMA OD SREĆE

MARINA U KOLICIMA 10 GODINA SKUPLJA NOVAC ZA BOLESNU DECU: Za rođendan su joj priredili iznenađenje ZA PAMĆENJE

2Ova žena heroj je svojim humanitarnim radom pomogla velikom broju ljudi

Objavljeno:

Žena koja se zove Marina Adamović je širom Srbije postala sinonim za humanost.

Priča o njoj zaista je neverovatna, a pokazala je kako za neke ljude prepreke za činjenje dobročinstava jednostavno - ne postoje.

Ova Nišlijka boluje od multiple skleroze koja ju je vezala za invalidska kolica. Marina je uspešno podnosila bolest dok je samostalno upravljala mehaničkim kolicima, uobičajeno koristila ruke i dok je bila psihički uravnotežena.

Onda je nastupio iznenadni poremećaj – Marina je ostala bez mogućnosti vladanja rukama, a dobila je i pojačane kognitivne smetnje kao što su smanjenje koncentracije, deficit pažnje, pamćenja i rasuđivanja sa depresivnošću i puno sličnih akata.

Tada je Marina shvatila da joj je prirodom usađena potreba da pomaže ljudima i da je to održava u životu.

Kada su joj prijatelji 2012. godine obezbedili elekromotorna kolica, Marina se usmerila na svakodnevno prikupljanje novca za lečenje mlađih stanovnika naše zemlje. Činila je to i po kiši i po snegu i po paklenim vrućinama...

Marina je od države dobila nepokretan, udoban objekat u centru Niša gde svakodnevno prikuplja donacije od sugrađana, posetilaca, prijatelja širom sveta...

Marina tako već 10 godina sakuplja novac za lečenje teško obolele dece i mladih. Samo u okviru organizacije Budi human sakupila je skoro 12 miliona dinara.

foto: Budi human

- Ovo što radim traje već desetak godina, a posebno me je ojačalo kada sam postala deo Fondacije "Budi human"i posebne akcije "Banka Dobročinstva" - rekla je ona za Espreso.

Ova žena, ne samo što radi to što radi , već ona na dobro podstiče i druge ljude. Primera radi, u banci su joj odobrili da novac za lečenje dece uplaćuje bez provizije.

Na ulicama Niša je svakodnevno, tamo bude jedno celo radno vreme. SVi je znaju, a za bolesnu decu u proseku sakupi 10.000 dinara dnevno. O njoj su mediji pisali više puta kao o velikoj heroini što i jeste.

Ekpa iz "Radio Bankera" setila se dana kada je rođendan Marini Adamović, ženi heroju koja je svojim humanitarnim radom pomogla velikom broju ljudi.

Program tokom jučerašnjeg dana posvetili su upravo njoj i dali priliku onima kojima je pomogla da joj upute reči zahvalnosti.

Iznenadili su je i snimili dok sluša lepe reči o sebi na radiju. Žena se od sreće rasplakala, a ovu dirljivu scenu moguće je pogledati na stranici "Banker radio 98,3".

Ovim povodom kontaktirali smo Marinu kako bismo saznali kako se osećala kada su joj priredili iznenađenje koje je najmanje što je ova hrabra žena zaslužila.

- Banker me je oduševio! Rasplakali su me ljudi koji su mi čestitali! Među njima je bila i mala koja je lečena od tumora, a u čijem sam prikupljanju sredstava takođe učestvovala. Ona mi je donela čokolade, čestitku i 10.000 dinara ! Odmah smo ih ubacili u kutiju - ispričala je Marina i za kraj dodala kratku i jasnu poruku:

- Bitno je da se širi broj pozitivnih osoba...

Ukoliko želite da Marini uputite čestitku za njen rođendan to ćete najbolje učiniti ako pošaljete SMS sadržine 330 na broj 3030, a ona će ta sredstva usmeriti tamo gde je ovog trenutka najpotrebnije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / S. Trajković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.