BRNABIĆ: Najbliži smo odluci da đaci od prvog do petog razreda krenu u škole od 1. septembra
Ana Brnabić, Foto: Printskrin

ODLUČUJU

BRNABIĆ: Najbliži smo odluci da đaci od prvog do petog razreda krenu u škole od 1. septembra

Brnabić je istakla da će država biti fleksibilna i pratiti situaciju i epidemiološku sliku građana

Objavljeno: 10:26h

Premijerka Srbije Ana Brnbić gostujući na TV Prva govorila je o planovima za novu školsku godinu.

"Najbliži smo tome da od 1. septembra đaci od prvog do petog razreda, a posebno prvaci, krenu da pohađaju nastavu u školama", istkla je Brnabić.

Ona je dodala da će narednih dana zajedno sa ministrom Šarčevićem izaći pred građane sa jasnim upustvima za đake i roditelje.

" Namera je da radimo na tome čitav vikend kako bismo u ponedeljak ili utorak izašli sa jasnim i konkretnim preporukama", rekla je premijerka.

Kako je navela, na tom sastanku planira se pregled uputstva Ministarstva prosvete koje se odnosi na mere prevencije protiv korona virusa, na održavanje časova fizičkog vaspitanja i na trajanje časova.

foto: EPA/SASCHA STEINBACH

Brnabić je istakla da će država biti fleksibilna i pratiti situaciju i epidemiološku sliku građana.

Ministarstvo prosvete već neko vreme radi na stručnom uputstvu. Postoje još neka otvorena pitanja - izjavila je predsednica Vlade.

- Ministarstvo prosvete već neko vreme radi na stručnom uputstvu. Postoje još neka otvorena pitanja. Sutra imamo još jedan finalni sastanak, nakon toga u utorak imamo zakazan sastanak Kriznog štaba. Posle toga očekujem više informacija. Najbliži smo tome da od prvog septembra, posebno mlađi đaci od prvog do petog razreda, krenu da pohađaju nastavu u školama - naglasila je premijerka.

Govoreći o vakcini, premijerka je rekla da će Srbija bitijedna od prvih zemalja koja će je dobiti, kao i da će stići kada bude potpuno bezbedna.

- Naši stručnjaci već danas gledaju sve protokole i dokumentaciju o fazama testiranja. Što se tiče restriktivnih mera, daleko smo od toga i policijskog časa. Mere koje sada imamo ostaju na snazi još neko vreme, jer je važno da držimo disciplinu - izjavila je predsednica Vlade.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.