STRAVIČNE SCENE IZ SRBIJE: 3 dečaka puškama gađali pticu u gnezdu! UŽIVAJU U GNUSNOM ČINU I UTRKUJU SE!
Maloletnici gađaju puškom pticu u gnezdu, Foto: Printscreen

bruka i sramota

STRAVIČNE SCENE IZ SRBIJE: 3 dečaka puškama gađali pticu u gnezdu! UŽIVAJU U GNUSNOM ČINU I UTRKUJU SE!

- Prekinuti su dok su ciljali gugutku u gnezdu, navodi se u saopštenju Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije

Objavljeno:

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije objavilo je šokantne fotografije na kojima se vidi kako tri maloletna dečaka gađaju puškom pticu koja se nalazi u gnezdu.

Naime, kako stoji u saopštenju, u pitanju je mesto Čelarevo u Bačkoj Palanci, a na slikama se jasno vidi kako dečaci pokušavaju da nanišane gugutku. Oni su prekinuti dok su ciljali u jadnu pticu, a iz Društva upozoravaju da će i oni i njihovi roditelji sledeći put ovako nehumane postupke morati da objašnjavaju policiji lično.

- Kupite deci knjige i dvoglede, a ne puške. Puškama se priroda ne upoznaje, već zastrašuje i ubija. Pokažite im ljubav i dobrotu. Naučite ih da razumeju i štite slabije od sebe. Ova tri dečaka danas i prethodnih dana pucala su na ptice u Čelarevu. Prekinuti su dok su ciljali gugutku na gnezdu. Sledeći put oni i njihovi roditelji ove gnusne igre moraće da objasne policiji, navodi se na njihovoj Fejsbuk stranici.

Komentari ljudi nisu izostali, a mnogi su apelovali da dečaci treba što pre da odu kod pedagoga, kao i da je trebalo odmah da se prijave policiji.

Podsećamo, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije je nedavno objavilo vest koja je zgrozila Srbiju, a isto se tiče ugrožavanja ptica.

Naime, nepoznata letelica nadletala je Specijalni rezervat prirode Uvac i tom prilikom zbog uznemiravanja u vodu su upali mladi supovi. Tri su pronašli i na bezbedno smestili čuvari prirode dok su tri supa uginula tom prilikom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.