OVAJ SRPSKI GRAD ZATVARA BAZENE, NEMA OKUPLJANJA NI NA OTVORENOM: Određeno je i KO MORA DA PLATI SAHRANE
U opštini Sremski Karlovci danas je proglašena vanredna situacija, Foto: EPA-EFE/Antonio Lacerda

VANREDNA SITUACIJA I U OVOM GRADU

OVAJ SRPSKI GRAD ZATVARA BAZENE, NEMA OKUPLJANJA NI NA OTVORENOM: Određeno je i KO MORA DA PLATI SAHRANE

Do okončanja vanredne situacije za sve posetioce zatvaraju se lokacije - Vidikovac, Dvorska bašta, izletište Stražilovo i ostrva i plaža na Dunavu

Objavljeno:

U Opštini Sremski Karlovci danas je proglašena je vanredna situacija zbog epidemije korona virusa i neophodnosti sprovođenja operativnih mera zaštite, odlučeno je na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije.

U epidemiji COVID 19 u opštini Sremski Karlovci zaključno sa 03.avgustom obolelo je ukupno 43 građana. Trenutno je 22 aktivnih slučajeva koji generišu prevalenciju - stopa ukupno oboleli unutar jednog dana.

Kako je objavljeno je na sajtu opštine, stanje je na snazi od danas, 4. avgusta. Zabranjena su okupljanja na javnom mestu, gde je više od 10 ljudi u zatvorenom i na otvorenom.

Zabranjuje se korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara, organizovanje sportskih i drugih zabavnih manifestacija, ograničeno je radnog vremena ugostiteljskih objekata, obavezno nošenje maski...

Do okončanja vanredne situacije za sve posetioce zatvaraju se lokacije - Vidikovac, Dvorska bašta, izletište Stražilovo i ostrva i plaža na Dunavu.

Obavezuje se sremskokarlovačka opština da će snositi plaćanje troškova sahrane i sahranjivanja građana Sremskih Karlovaca, kod kojih je utvrđeno da je smrt prouzrokovana virusom Covid 19 - stoji između ostalog u naredbi Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.