KAKVA BRUTALNA PODMETAČINA HRVATSKIH MEDIJA: Uzeli JEDNU REČENICU srpske novinarke i FALSIFIKOVALI SVE!
Izvrnuli reči, Foto: Printscreen

iz konteksta

KAKVA BRUTALNA PODMETAČINA HRVATSKIH MEDIJA: Uzeli JEDNU REČENICU srpske novinarke i FALSIFIKOVALI SVE!

Međutim, njen dnevnik zainteresovao je i proustaške medije u Hrvatskoj, tačnije jedna nesmotrena rečenica.

Objavljeno:

Novinarka RTS Vesna Damjanić koja je posle 25 godina objavila detalje iz svog dnevnika u kome je pisala o tragičnom iskustvu iz zločinačke akcije "Oluja", tokom koje je proterano oko 250.000 i ubijeno više od 2.000 Srba, jednom nepažljivom rečenicom, dala je povod proustaškim medijima u Hrvatskoj da aboliraju njihove zločince

Tragična ispovest novinarke RTS, koja je avgusta 1995. u vreme progona Srba iz Hrvatske imala 17 godina, u kojoj opisuje strahote koje je doživela zajedno sa svojom porodicom i još 250.000 sunarodnika, privukla je veliku pažnju medija u Srbiji.

Međutim, njen dnevnik zainteresovao je i proustaške medije u Hrvatskoj, tačnije jedna nesmotrena rečenica. "Hrvati su zauzeli i Knin i Kistanje (6. 8. 1995. u 8 AM) i ostale gradove. Kolone civila u autima, traktorima, na motorima, biciklima i pješke sa nešto malo svojih stvari kreće se sporo, ali i bezbjedno bar za sada (konvoj ne diraju hrvatski vojnici i artiljerija)", napisala je u svom dnevniku novinarka RTS.

Proustaški portal "Dnevno.hr" iskoristio je rečenicu iz zagrade "konvoj ne diraju hrvatski vojnici i artiljerija" i objavio tekst pod naslovom "Poznata srpska novinarka: Hrvatski vojnici nisu dirali konvoj".

foto: Printscreen

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.