DR PELEMIŠ JE NA KONFERENCIJI ZA NOVINARE NOSIO SPECIJALNU MASKU: Ovo je sve što treba da znate o njoj
Mijomir Pelemiš, Foto: Printscreen

ima duži rok trajanja

DR PELEMIŠ JE NA KONFERENCIJI ZA NOVINARE NOSIO SPECIJALNU MASKU: Ovo je sve što treba da znate o njoj

Infektolog Pelemiš od početka epidemije koronavirusa insistira kako je neophodno zaštiti se i poštovati sve mere koje su propisane, a među njima je poseban naglasak na zaštitnim maskama

Objavljeno:

Infektolog Mijomir Pelemiš je na današnju konferenciju za štampu Kriznog štaba došao sa specijalnom maskom, KN95 zaštitnom maskom.

Građani Srbije najčešće nose hirurške maske za jednokratnu upotrebu i pamučne šivene maske, a postoji i onih koji upravo koriste ove specijalizovane KN95 maske.

Maske KN95, preporučene su za upotrebu od strane SZO (Svetske zdravstvene organizacije) i imaju nešto duži rok trajanja i mogu da se nose bez menjanja maksimalno šest sati, a takođe su specifične po svom višeslojnom filteru. Ipak, njihova cena je veća nego ona koju treba izdvojiti za hirurške maske, a ova maska KN95 može da se kupi po ceni od 290 dinara.

Infektolog Pelemiš od početka epidemije koronavirusa insistira kako je neophodno zaštiti se i poštovati sve mere koje su propisane, a među njima je poseban naglasak na zaštitnim maskama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.